Özellikler öğrenciler için hafızayı güçlendiren doğal kürler bulunurken İbni Sina başta olmak üzere Lokman Hekim'in tavsiyeleri üzerine ceviz, fındık, zeytinyağı ve havuç yiyecekleri direkt olarak beyne etki etmektedir. İşte mucizevi kür...
Bal, limon, zerdeçal kürü veya pekmez, susma kürü hafıza güçlendirmek için kullanılırken bu durumlarda hafıza anında uçuşa geçiyor. Sağlam bir hafıza öğrenciler için büyük bir ihtiyaç olurken yalnızca öğrenciler için değil öğretmenler, mühendisler içinde sağlam hafızaya ihtiyaç duyulur.
Havuç içerisinde yer alan beta karoten ayrıca bilişsel işlevi iyileştirir ve yaşa bağlı olarak hafıza sorunlarında bunama riskini en aza indirir. Zeka geliştirmeye yarayan havuç suyu ise zihni açar. Buna ek olarak havuç suyunun içerisine zeytinyağı damlatmak ise faydaları çoğaltır.