Hacılar'da Prof. Dr. Mahmur Esat Coşan Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi inşaatı ilerliyor
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Erciyes Mahallesi'nde hayırsever Kartal Ailesi tarafından yaptırılan Prof. Dr. Mahmur Esat Coşan Cami-i Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Proje, ilçeye hem manevi hem de sosyal açıdan katkı sağlamayı hedefliyor.
İnceleme ve proje detayları
Başkan Özdoğan, hayırsever Ömer Kartal ve yetkililerle birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve teknik ekipten bilgi aldı. Proje, yaklaşık 900 metrekarelik kapalı alana sahip olacak; aşağı kat gençlik merkezi, üst kat ise cami olarak planlandı.
Gençlik merkezi: Hizmet alanları ve hedef kitle
Gençlik merkezinin, özellikle gençler ve kadınlar için önemli bir ihtiyaca cevap vereceği belirtiliyor. Başkan Özdoğan, merkezin okuma salonları, kütüphane ve eğitim alanları barındıracağını ve hizmetlerin İlçe Müftülüğü bünyesinde yürütüleceğini vurguladı. Proje, sosyal ve eğitim odaklı mekanlarla gençlerin ve hanımefendilerin gün içindeki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.
Zamanlama ve konum avantajı
İnşaatın planlanan takvime göre sürdüğü belirtildi. Başkan Özdoğan, projenin "Haziran sonu ile Temmuz ortaları" arasında hizmete alınmasının hedeflendiğini açıkladı ve mevsim koşullarının elverdiği sürece çalışmanın hızla devam ettiğini ifade etti. Projenin Erciyes Mahallesi'ndeki konumu, bitişiğindeki parkla bütünleşerek vatandaşlar için akışkan bir sosyal alan oluşturacak.
Başkanın değerlendirmesi ve teşekkür
İncelemelerin ardından Başkan Özdoğan proje hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Hayırseverimiz Kartal Ailesi’nden Ömer Kartal Bey’in girişimleriyle başlatılan, Prof. Dr. Mahmur Esat Coşan adına yaptırılan hem camimiz hem de gençlik merkezimizin yapımı hızla devam ediyor. Yaklaşık 900 metrekarelik kapalı alana sahip olacak bu inşaatımızın aşağı katı gençlik merkezi, üst katı ise cami olarak hizmet verecek."
Ziyaretin sonunda Özdoğan, katkı sunanlara teşekkür ederek, "Başta kıymetli hayırseverimiz Kartal Ailesi’ne ve Ömer Kartal Bey’e teşekkür ediyorum. Rabbim hayırla tamamlamayı nasip etsin. Açılışta tüm vatandaşlarımızı da bu güzel eseri birlikte görmeye davet ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Özetle, proje hem fiziksel alanda (park-gençlik merkezi-cami entegrasyonu) hem de sosyal hizmetler açısından Hacılar için çok yönlü bir değer yaratmayı amaçlıyor. İnşaat çalışmaları sürerken, hedeflenen açılış döneminin yakından takip edildiği vurgulanıyor.
HACILAR BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ÖZDOĞAN; ERCİYES MAHALLESİ’NDE HAYIRSEVER KARTAL AİLESİ TARAFINDAN YAPIMI SÜRDÜRÜLEN PROF. DR. MAHMUR ESAT COŞAN CAMİ-İ ŞERİFİ KÜLLİYESİ VE GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.