Yangının Çıkış Nedeni ve Müdahale Süreci
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi binasında bugün saat 18.30 sıralarında yangın çıktığı bildirildi. Yangının, binanın 9'uncu katındaki güç kaynağı odasından başladığı belirlenirken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangın söndürülürken, tedbir amaçlı olarak yenidoğan servisindeki 12 bebek diğer hastanelere nakledildi. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, yangının saat 17.30'da ortaya çıktığı ve kesintisiz güç kaynağındaki kablolarda aşırı ısınma nedeniyle yoğun duman ve koku oluştuğu ifade edildi.
Hastane Yönetiminden Açıklama
Hastane yönetimi, yangın sonrası Departman Müdahale Prosedürü’nün hemen devreye alındığını ve ilgili birimlerin hızla olay yerine intikal ederek müdahalede bulunduğunu belirtti. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Yaşanan sorun nedeniyle bazı yenidoğan bebekler tedbiren ambulans ile doktorlarımız eşliğinde çevre hastanelere güvenli bir şekilde nakledilmiştir. Diğer hastalarımızın takip ve tedavilerine olağan şekilde devam edilmektedir.”