DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.822.539,83 0,61%

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 90. Yılını Kutluyor

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, sanat dünyasıyla buluştu.

Yayın Tarihi: 16.06.2025 12:53
Güncelleme Tarihi: 16.06.2025 12:59

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 90. Yılını Kutluyor

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün 90. Yılı Etkinliklerle Kutlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Genel Müdürlüğün Türk kültürü ve sanatını geliştirmedeki rolü vurgulandı.

Ersoy, 1935 yılında kurulan bu kurumun Cumhuriyet'in kültür ve sanat politikalarının temel taşı olduğunu ifade etti. Kendisi, geçmişten günümüze kadar kamu ve sanat alanında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüz, yalnızca bir kamu kurumu değil, sanatı toplumla buluşturan önemli bir köprüdür. Bu kurumu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü vizyonu doğrultusunda daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” dedi.

Etkinlikte, Bakan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi gibi prestijli kültür sanat merkezlerini açmaya devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, “Kültür Yolu Festivallerimize katılan her şehirdeki etkinliklerimizde, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün insan kaynağının zenginliği büyük bir rol oynamaktadır” şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Genel Müdürlüğün kültür ve sanatı tüm zenginliğiyle yaşatma taahhüdü verdi. Belviranlı, Türkiye’nin itibarlı bir devlet olmasında sanatçılara ve sanat kurumlarına olan desteğin sürdüğünü ifade etti.

Doksanı aşan yıldır Türk sanatına yön veren kurumu, bu yıl çeşitli etkinliklerle taçlandıracaklarını belirten Belviranlı, “Sezon açılışımızı eylül ayında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Sanatçı ve sanat severleri bir araya getirecek aktivitelerimiz devam edecek” dedi.

Etkinlikte, Genel Müdür Belviranlı, Resim ve Heykel Müzesi'nin mimarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sunduğu sulu boya Türk Ocağı projesinin pulunu Bakan Ersoy’a takdim etti. Etkinliğe katılan sanatçılar arasında CSO sanatçıları ve Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem de yer aldı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Resim ve Heykel Müzesi...

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda program düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, programa katıldı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Resim ve Heykel Müzesi...

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda program düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, programa katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı