Görüntüler olayın ayrıntılarını ortaya koydu
Olay, 15 Ağustos akşamı İzmir'in Karabağlar ilçesi 5759 Sokak'ta meydana geldi. Bölgeden gelen kavga ihbarı üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, Yaşar Can Güler (27)'i başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanmış halde yerde yatarken buldu. İlk müdahalenin ardından Güler, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı; doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Kamera kayıtları ne gösteriyor:
Polisin yaptığı incelemede çevredeki güvenlik kameralarına ait kayıtlar değerlendirildi. Kayda göre, Yaşar Can Güler ile zanlı F.K. (26) aynı otomobille olay yerine geldi. Araçtan indikten sonra başlayan sözlü tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya döndü. Görüntülerde zanlının otomobilden alıp yere bıraktığı, sopa benzeri bir cisimle Güler'e vurduğu, daha sonra boğuşma sırasında Güler'in yere düşmesiyle boynuna sarılarak dakikalarca bastırdığı anlar yer alıyor. Bu esnada Güler'in nefessiz kaldığı ve hareketsizleştiği, bir vatandaşın araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştığı da kameralarda görülüyor.
Şüphelinin tavrı ve adli süreç:
Kayıtlarda, vatandaşın müdahalesinin ardından zanlının Güler'i bıraktığı, yerde yatan kişinin başında kısa bir süre beklediği ve durumunu kontrol ettikten sonra telefonla arama yaptığı izleniyor. Zanlının daha sonra olay yerine geldikleri 35 CZA 882 plakalı otomobille bölgeden uzaklaştığı belirlendi. Polis ekipleri, Yeşillik Caddesi'nde yakaladıkları F.K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlı, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
OLAY ANI KAMERAYA YANSIDI