Güvenlik denetiminde Sakarya'da 6 gözaltı, çok sayıda silah ve kaçak ürün ele geçirildi

Sakarya'da Akyazı ve Erenler'de düzenlenen Sokaklar Güvende operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı; silah, uyuşturucu ve kaçak tütün bulundu.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 11:35
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 11:46

Güvenlik denetiminde Sakarya'da 6 gözaltı, çok sayıda silah ve kaçak ürün ele geçirildi

Güvenlik denetiminde Sakarya'da 6 gözaltı, çok sayıda silah ve kaçak ürün ele geçirildi

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "Sokaklar Güvende" operasyonları kapsamında Akyazı ve Erenler ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalarda toplam 6 şüpheli gözaltına alındı.

operasyonun ayrıntıları:

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mermi ile birlikte kaçak ürünler ele geçirildi. Polis kayıtlarına göre ele geçirilenler arasında 7 ruhsatsız otomatik tüfek, 4 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, farklı çaplarda çok sayıda fişek, 15 kurusıkı kartuşu ve bir bıçak yer alıyor.

Ayrıca aramalarda 1,20 gram esrar, 0,60 gram metamfetamin ve 0,18 gram kokain ile birlikte 143 elektronik sigara, 531 paket kaçak sigara ve 677 paket yeni nesil ısıtmalı elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

soruşturma ve değerlendirme:

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Yetkililer, operasyonun bölge güvenliğine katkı sağlamak ve kaçak ticaret ile silah suçlarının önüne geçmek amacıyla sürdürülen planlı çalışmanın bir parçası olduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında elde edilen delillerin incelenmesine devam ediliyor.

SAKARYA'DA "SOKAKLAR GÜVENDE" OPERASYONLARI KAPSAMINDA 2 İLÇEDE DÜZENLENEN DÜZENLENEN 2 AYRI...

SAKARYA'DA "SOKAKLAR GÜVENDE" OPERASYONLARI KAPSAMINDA 2 İLÇEDE DÜZENLENEN DÜZENLENEN 2 AYRI OPERASYONDA 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.