DOLAR
42,82 -0,04%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.167,36 0,01%
BITCOIN
3.759.550,62 -0,28%

Gürz-24 Operasyonu'nda İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı, Siirt'teki operasyonda turuncu kategoride aranan iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 29.10.2024 12:01
Güncelleme Tarihi: 29.10.2024 12:01

Gürz-24 Operasyonu'nda İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Gürz-24 Operasyonu: İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Gürz-24 Operasyonu kapsamında terörden aranan turuncu kategorideki iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyon Detayları

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ferhat Serhildan" kod adlı İlhan Tekinalp ile "Devrim Cudi" kod adlı Recep Kipçak isimli teröristlerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için J-SİHA destekli ve Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ile zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat, komando timleri ve güvenlik korucularının da yer aldığı bir operasyon düzenlendi.

Teröristlerin Faaliyetleri

Bakan Yerlikaya, teröristlerin sözde Botan eyaletinde faaliyet gösterdiklerini, halka tehdit ve şantaj ile malzeme temin ettiklerini vurguladı. Ayrıca, bölgede güvenlik güçlerine yönelik eylem arayışında oldukları ve göçerlik yapan vatandaşlara yönelik saldırılar planladıklarını belirtti.

Bu teröristlerin, 13 Eylül 2023 tarihinde Şırnak Beytüşşebap bölgesinde bir vatandaşın öldürülmesi olayının failleri arasında olduğu tespit edilmiştir.

Teşekkür Mesajı

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarma ve güvenlik korucularına teşekkür ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız," şeklinde ifadelerini sonlandırdı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı