DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.784.465,65 -0,22%

Gürhan Albayrak: EBB tarife yetkisini alt belediyelere devrederek sorumluluktan kaçıyor

AK Parti Eskişehir Başkanı Gürhan Albayrak, EBB'yi tarife yetkisini devretmekle ve su kesintileri ile altyapı ihmaliyle eleştirdi; Odunpazarı meclis üyesine rozet taktı.

Yayın Tarihi: 21.12.2025 17:38
Güncelleme Tarihi: 21.12.2025 17:38

Gürhan Albayrak: EBB tarife yetkisini alt belediyelere devrederek sorumluluktan kaçıyor

AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda eleştiriler

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Toplantı AK Parti il binasında düzenlendi; toplantı sonrası CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi Berke Akyel'e rozet takıldı.

Katı atık ücretleri ve yetki tartışması

Albayrak, Evsel Katı Atık Bedelleri konusunda yaşanan uygulamaları "karmaşa ve sorumluluktan kaçma" olarak nitelendirdi. Konuşmasında kanuna atıf yaparak, "Katı atık bertaraf tesislerini kurmak ve bu sistemi bir bütün olarak yönetmek Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir" ifadesini kullandı. Albayrak, EBB'nin tarife belirleme yetkisini alt belediyelere devrettiğini öne sürerek, bunun sorumluluktan kaçış olduğunu savundu.

Başkan Albayrak, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinden meclise gelen raporlarda personel, araç ve şişirilmiş giderlere işaret ettiğini belirtti ve bu raporların aynen kabul edilmesinin vatandaşa yüksek faturalar olarak yansıdığı eleştirisinde bulundu. Ayrıca Albayrak, EBB'nin katı atık tesisinden 2023 ve 2024 yıllarında elde ettiği 110 bin MW’ın üzerindeki elektrik gelirini maliyetlerden mahsup etmediğini sorguladı ve kayıt dışı işletmelerin maliyetinin vatandaşa yüklendiğini iddia etti.

Su kesintileri, altyapı ve ESKİ eleştirileri

Toplantıda kentte son günlerde yaşanan su kesintilerine de yoğun vurgu yapıldı. Albayrak, Tepebaşı ilçesinde yaşanan su krizini "mevcut altyapının ve bu köhne yönetim anlayışının iflası" olarak değerlendirdi. 19 Aralık'tan beri bazı vatandaşların suya erişimde aksama yaşadığını belirten Albayrak, ESKİ yönetimini ve altyapı yatırımlarının eksikliğini eleştirdi.

Albayrak, şehrin altyapısının eski olduğuna dikkat çekerek rahmetli Selami Vardar döneminden kalan borulara ve yarım asırlık sistemlere işaret etti. Ayrıca, ESKİ Genel Müdürü'ne yönelik olarak "su hesabı yapıp, belediye meclisinde üstten bakan bir tavırla konuşacağına işini yap" çağrısında bulundu ve 2025 yılında şehrin yarısının saatlerce susuz kaldığını vurguladı.

Çağrı ve değerlendirme

Albayrak, yerel yönetim anlayışlarını tanımlarken "AK Parti belediyeciliği; reklam değil hakikat, makam değil insan belediyeciliğidir" ifadesini kullandı ve israfı önleme ile şeffaflığın önemine vurgu yaptı. EBB'yi yetkilerini kullanmaya davet eden Albayrak, haksız maliyetlerin vatandaşlar üzerinde bırakılmaması ve bedellerin gerçekçi maliyetlerle en aza indirilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda dile getirilen eleştiriler, belediye hizmetleri ve altyapı yönetimine dair tartışmaları öne çıkardı.

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI GÜRHAN ALBAYRAK AK PARTİ DARALTILMIŞ İL DANIŞMA MECLİSİ...

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI GÜRHAN ALBAYRAK AK PARTİ DARALTILMIŞ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI'NDA YAPTIĞI KONUŞMADA, "ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ UHDESİNDE OLAN TARİFE BELİRLEME YETKİSİNİ DAHİ ALT BELEDİYELERE DEVREDEREK SORUMLULUKTAN KAÇMAKTADIR" DEDİ.

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI GÜRHAN ALBAYRAK, TOPLANTI SONRASINDA CHP'DEN İSTİFA EDİP AK PARTİ'YE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.