Güngören’de Atlas Çağlayan cinayeti soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri

Güngören'de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan şüpheliler, ifadelerinde suçlamaları reddetti ve serbest bırakılma talep etti.

Yayın Tarihi: 19.01.2026 20:10
Güncelleme Tarihi: 19.01.2026 20:10

Güngören’de Atlas Çağlayan cinayeti soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri

Güngören’de Atlas Çağlayan soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı

Olay ve gözaltılar

İstanbul Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, annesini tehdit ettikleri ve provokatif paylaşımlarda bulundukları iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturmada toplam 6 kişi gözaltına alındı. Buna göre 3 kişi Güvenlik Şube, 3 kişi ise Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde işlemleri tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edilirken, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifade veren 3 zanlının emniyetteki işlemleri devam etti.

Hakimlik süreci

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüpheliler Y.T., S.T. ve A.E. tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikte duruşmaya Y.T. ile S.T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, üç şüpheli de işlemlerinin ardından tehdit suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin ifadeleri

A.E. ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 'Bu paylaşımı yapan şahıslar suçu benim üzerime atmak maksadıyla kanalımdan bulunan ayrıcalıklardan faydalanan kısmından videoda kullanılan bana ait maili kopyalayarak, video içeriğini yapıştırmışlar. Bu sebeple bağlantı linkine tıklandığı zaman benim hesabım çıkmaktadır. Ancak kesinlikle bu paylaşımı yapan, bu mesajları atan şahıs ben değilim. Kim olduklarını da bilmiyorum. Serbest bırakılma kararı verilmesini talep ederim' dedi.

Y.T. ise savunmasında kuzeni Ömer F.A. ile bağlantısını anlatarak, 'Ömer F.A. benim kuzenim olur. Kendisi beni PKK V404 duyuru isimli siteye üye alımı ve çıkarılmasında görevlendirmişti. Ben bu sitenin PKK ile herhangi bir bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum. Kuzenim kullandığı hattan benim Whatsapp’ıma bir link yolladı. Ben linki açtığım zaman bahsedilen mesajın gönderilmiş olduğunu gördüm. Telefon bana aittir. Hakan Çakır olayında da kuzenim Ömer F.A. sebebiyle bir soruşturma geçirdim. Serbest bırakılmama karar verilmesini talep ederim' ifadelerini kullandı.

S.T. da savunmasında hattın kendisine ait olduğunu ancak hattı kardeşi Y.T.nin kullandığını belirterek, 'Kardeşim Y.T. ya da bir başkasının Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit içerikli mesaj attığına ilişkin bilgim yoktur. Ben de böyle bir eylemde bulunmadım. Serbest bırakılmama karar verilmesini talep ederim. Aleyhe hususları kabul etmiyorum' dedi.

Şüpheliler ifadelerinde suçlamaları reddederken, savunmalarında serbest bırakılma talebinde bulundu. Tutuklama kararına ilişkin süreç ve soruşturmanın diğer ayrıntıları adli makamlar tarafından yürütülüyor.

Atlas Çağlayan cinayeti soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı

Atlas Çağlayan cinayeti soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.