DOLAR
42,96 -0,05%
EURO
50,36 -0,13%
ALTIN
5.991,47 0,17%
BITCOIN
3.796.384,38 -0,53%

Güngören'de 5 katlı binanın üst kat balkonu çöktü; belediye inceleme başlattı

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi'nde bir binanın en üst kat balkonu çöktü; yayalar son anda kurtuldu, belediye ekipleri karot örneği aldı ve çevre güvenliği sağlandı.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 21:39
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 23:00

Güngören'de 5 katlı binanın üst kat balkonu çöktü; belediye inceleme başlattı

Olay

İstanbul Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi Bağcılar Caddesi'nde saat 15.30 sıralarında, cadde üzerindeki 5 katlı bir binanın en üst katındaki balkon çöktü. Olay anında kaldırımda yürüyen yayalar, düşen parçaların altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Çökme sırasında ortaya çıkan parçalar cadde üzerindeki bir park halindeki otomobile zarar verdi. Olay anları güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Belediye müdahalesi ve inceleme

İhbar üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, kopan balkon parçasının bulunduğu dairede çalışma gerçekleştirdi ve binadan karot örneği aldıkları bildirildi. Yetkililer, alınan örnekler sonrası gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Olayın ardından binanın çevresi güvenlik amacıyla işaretlenerek tedbir alındı. Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Kayıtlar ve durum

Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kamerası kayıtları, olayın meydana geliş biçimini belgeledi. Yetkililer çalışmaların sonucuna göre ilerleyen süreçte ek önlemler alınacağını açıkladı.

İSTANBUL GÜNGÖREN’DE 5 KATLI BİNANIN EN ÜST KATINDAKİ BALKON ÇÖKTÜ. YAYALAR, DÜŞEN PARÇANIN...

İSTANBUL GÜNGÖREN’DE 5 KATLI BİNANIN EN ÜST KATINDAKİ BALKON ÇÖKTÜ. YAYALAR, DÜŞEN PARÇANIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULURKEN, O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA ANBEAN YANSIDI.

İSTANBUL GÜNGÖREN’DE 5 KATLI BİNANIN EN ÜST KATINDAKİ BALKON ÇÖKTÜ. YAYALAR, DÜŞEN PARÇANIN...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.