DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.801.612,97 1,15%

Güney Kore, ABD ile Sığır Eti ve Pirinç Müzakerelerini Reddetti

Güney Kore, ABD ile tarife müzakerelerinde sığır eti ve pirinç piyasalarını pazarlık konusu haline getirmeyecek.

Yayın Tarihi: 23.07.2025 15:26
Güncelleme Tarihi: 23.07.2025 15:26

Güney Kore, ABD ile Sığır Eti ve Pirinç Müzakerelerini Reddetti

Güney Kore hükümetinin, ABD ile tarife müzakerelerinde ülkenin sığır eti ve pirinç piyasalarını pazarlık konusu haline getirmeyeceği iddia edildi. Yonhap'ın ismini vermek istemeyen yetkililere dayandırdığı haberine göre, bu karar, ekonomiden sorumlu yetkililerle yapılan bir toplantı sonrasında alındı.

Yetkililere göre, Güney Kore, ABD ile tarife müzakerelerinde sığır eti ve pirinç piyasalarını daha fazla açmayı pazarlık kozu olarak kullanmamaya karar verdi. Bu konu, ülke için “kırmızı çizgi” olarak belirlendi.

Gıda güvenliği açısından hassas olan sığır eti ve pirinç ile ilgili bu kararın, Güney Kore’nin, biyoetanol yakıt elde edilmesinde kullanılan şeker kamışı, şeker pancarı ve mısır gibi selüloz bakımından zengin bitkilere pazar açmayı düşündüğü ileri sürüldü.

Ayrıca, Washington’un Seul yönetiminden, 30 ay ve üzeri yaştaki Amerikan sığırlarının etine yönelik ithalat yasağının kaldırılması ve Amerikan pirincinin ithalatının artırılması talep ettiği belirtildi.

Güney Kore, ABD’nin misilleme gümrük vergilerinden muafiyet sağlamaya çalışırken, tarım ve hayvancılık sektörleri, iki ülke arasında ticaret görüşmelerinde kritik anlaşmazlık noktaları haline geldi. ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği tarife mektuplarında, bu ülkelerden 1 Ağustos'tan itibaren ABD'ye gönderilen ürünlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı