1. Usta yönetmen Semih Kaplanoğlu ile Sinema Atölyesi
Usta yönetmen Semih Kaplanoğlu, sinemanın evrimine dair görüşlerini paylaştı. Kaplanoğlu, "Hollywood'un ya da ticari sinemanın ürettiği şeyleri izliyorum. İyi filmler yok bence. Büyük yönetmenler dönemi bitti. Sinema başka bir yere evriliyor" diye konuştu.
Ayrıca, dijital platformların yapma şekilleri ve anlattıkları konular hakkında "Dijital diziler, televizyon dizileri bana çok ilkel ve geri geliyor" şeklinde eleştirilerde bulundu. Yapay zekanın sinemada nasıl kullanılabileceğini de sorgulayan Kaplanoğlu, "Körleşmeye ihtiyacımız var. Dışarıdan gelen görüntülere sırtımızı dönmemiz lazım çünkü onlar gerçek değil" ifadelerini kullandı.
2. Memurlara finansal okuryazarlık zorunluluğu geliyor
Sermaye Piyasaları Kurulu, memurlara finansal okuryazarlık eğitimi vermek için düğmeye bastı. SPK, memurların bu eğitime zorunlu olarak katılacağını açıkladı. Eğitimler, www.finansalokuryazarlik.gov.tr adresinden sunulacak içeriklerle desteklenecek.
3. İnsan Hakları Çağrısı
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yanık, BM'ye dünya genelindeki insan hakları ihlallerine karşı yeni bir sistem çağrısında bulundu. "BM'nin, dünyada yaşanan soykırımlara karşı etkisiz kaldığını görüyoruz" dedi.
4. Türkiye'de çevre korumaya büyük yatırım
Son beş yılda Türkiye, çevre korumaya yarım trilyon lira harcadı. Harcamaların %62,12'si atık yönetimi, %18,73'ü ise atık su yönetimine gitti.
5. Türkiye'de dezenflasyon olumlu etkiler yaratıyor
Yabancı ekonomistlere göre Türkiye'nin ekonomisinde dezenflasyon süreci, yumuşak iniş hedefiyle uyumlu bir şekilde ilerliyor. Öne çıkan isimlerden Zümrüt İmamoğlu, "Bu süreç normal bir patikaya dönüştü" ifadelerini kullandı.
6. Türkiye ile Rusya'nın ilişkileri
Rus bankası VTB Başkanı Kostin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin güvenilir olduğunu söyledi. "Biz komşuyuz ve birbirimizi tamamlıyoruz" diyerek olası yeniden yapılanmalara da dikkat çekti.
7. Tohum sektöründe olumsuzluk yok
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ihracatçı konumuna geçtiğini belirtti. İsrail ile ticaretin durmasının sektör üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığı vurgulandı.
8. İkinci el otomobil pazarının liderleri
Kasım ayında Türkiye'de en fazla tercih edilen ikinci el otomobil markaları arasında Volkswagen, Fiat ve Renault bulunuyor. Fiat Egea ve Fiat Doblo, en çok tercih edilen modeller olarak öne çıkıyor.
9. ECB'nin para politikası
ECB'nin gelecek dönemde faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Uzmanlara göre, bu durum ekonomik büyümeyi destekleyeceği düşünülüyor.
10. Lise öğrencilerinin uluslararası başarı hikayesi
Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi, ABD'deki insansız hava araçları yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek. Kulüp üyeleri, yerli ve milli teknoloji üretimine katkıda bulunmak istediklerini belirttiler.
11. Beşiktaş'taki terör saldırısının değerlendirilmesi
Beşiktaş'taki terör saldırısının üzerinden 8 yıl geçti. Yargıtay, sanıklara verilen ceza kararlarını inceledi.
12. Minik başkan öğrencilerine sürpriz yaptı
İlkokulda seçim kazanan Kaan Erdem Erol, futbolcu Mesut Özil'i okula getirdi. Öğrenciler bu sürpriz ile unutulmaz bir gün yaşadı.
13. Fenerbahçe Avrupa'da önemli bir eşik aşıyor
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 280. maçına çıkacak.
14. Trabzonspor'da umut verici gelişmeler
Nijeryalı oyuncu Nwakaeme, Kasımpaşa maçında gösterdiği performans ile Galatasaray maçı öncesi umut verdi.