Gümüşler'de tanıtım brandasının kaldırılması birlik çağrısını öne çıkardı

Bayram Uzan, Niğde 6. Gastronomi Festivali'nde standlarını tanıtan brandanın kaldırılmasına tepki gösterdi; brandanın kim ve neden indirildiği açıklanmalı.

Yayın Tarihi: 02.10.2026 21:34
Güncelleme Tarihi: 02.10.2026 22:24

Gümüşler'de tanıtım brandasının kaldırılması birlik çağrısını öne çıkardı

olayın özeti:

Niğde'de kortej yürüyüşüyle başlayan 6. Gastronomi Festivali'nin fuar alanında Gümüşler Belediyesi tarafından asılan tanıtım brandasının bu yıl kaldırıldığı iddiası, belediye tarafından tepkiyle karşılandı. Belediye Başkanı Bayram Uzan, brandanın kim tarafından ve hangi gerekçeyle indirildiğinin açıklanmasını talep etti.

belediye başkanının açıklamaları:

Festival alanında açıklama yapan Bayram Uzan, Gümüşler Belediyesi'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivale kapsamlı katıldığını belirtti. Uzan, geçen yıl aynı noktada belediyenin tanıtım brandasının 10 gün boyunca asılı kaldığını, ancak bu yıl festival öncesinde yerleştirdikleri brandanın alandan kaldırıldığını söyledi.

Uzan, brandanın belediye standının ve yöresel ürünlerin tanıtımı amacıyla hazırlandığını vurgulayarak, "Geçen yıl vatandaşlarımız Niğde ürünlerini ve alabalığı tatma fırsatı buldu, belediyemizin yeri belliydi. Maalesef şu anda fuar alanında brandamız yok. Biz brandamızı arıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca brandanın kimler tarafından ve hangi gerekçeyle indirildiğinin açıklanmasını, brandanın hızlı bir şekilde belediyeye teslim edilmesini istedi.

stand ve tanıtılan ürünler:

Uzan, Gümüşler Belediyesi standında coğrafi işaretli Geven balı, Niğde ile özdeşleşen misket elması ve Gümüşler'in önemli değerlerinden alabalık tanıtıldığını belirtti. Belediye bütçesiyle hazırlanmış tanıtım materyallerinin kaldırılmasını kabul edilemez bulduklarını söyleyen Uzan, festivalin birlik ve beraberlik içinde geçmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye ekibi olarak festival süresince alanda olacaklarını, vatandaşların kendilerini yalnızca bir brandayla tanımadığını ve ekibin 10 gün boyunca fuarda halkla buluşacağını belirtti: "Bu fuara sahip çıkacağız. Bütün ekibimiz Niğde halkına hizmet edecek."

sosyal sorumluluk projesi:

Uzan, festival kapsamında bir sosyal sorumluluk çalışması da açıklayarak, Filistin için bin adet balık ekmek satmayı planladıklarını ifade etti. Satıştan elde edilecek gelirin Filistin'e yardım amacıyla gönderileceğini söyledi.

Belediye, brandanın kaldırılmasıyla ilgili resmi bir açıklama ve brandanın iadesi talebiyle sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

GÜMÜŞLER BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM UZAN

GÜMÜŞLER BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM UZAN

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.