Gümüşhane’de 17 bin 183 öğrenci karne sevinci yaşadı

Gümüşhane'de 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sona erdi; 17 bin 183 öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline başladı. Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 15:03
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 15:03

Gümüşhane’de 17 bin 183 öğrenci karne sevinci yaşadı

Gümüşhane’de 17 bin 183 öğrenci karne sevinci yaşadı

2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Gümüşhane genelinde öğrenciler karne alarak yaz tatiline başladı. Kentteki karne dağıtım törenleri kapsamında Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu'nda bir program gerçekleştirildi.

Tören ve katılımcılar

Programda Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mazman ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ile okul idarecileri, öğretmenler ve veliler hazır bulundu. Tören kapsamında protokol üyeleri öğrencilere karnelerini takdim etti.

Vali Atay'ın öğrencilere tavsiyeleri

Vali Cevdet Atay, sınıfları ziyaret ederek özellikle ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencileriyle sohbet etti ve heyecanlarına ortak oldu. Atay ile Belediye Başkanı Vedat Soner Başer daha sonra öğrencilere karnelerini dağıttı.

Atay, öğrencilere yönelik açıklamasında yaz tatilinin verimli geçirilmesine vurgu yaptı; bol bol kitap okumalarını ve tablet ile cep telefonu gibi teknolojik cihazların aşırı kullanımından uzak durmalarını istedi. Ayrıca öğrencilerin açık havada oyun oynamalarının, arkadaşlarıyla vakit geçirmelerinin ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmenin önemine dikkat çekti ve verimli bir tatilin yeni eğitim öğretim yılına zinde başlamaya katkı sağlayacağını belirtti.

İl genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören 17 bin 183 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıktı.

GÜMÜŞHANE'DE 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE 17 BİN 183 ÖĞRENCİ KARNE ALARAK YAZ...

GÜMÜŞHANE'DE 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE 17 BİN 183 ÖĞRENCİ KARNE ALARAK YAZ TATİLİNE BAŞLADI.

GÜMÜŞHANE'DE 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE 17 BİN 183 ÖĞRENCİ KARNE ALARAK YAZ...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.