Gümbet temizliğinde dalgıç ekip 310 kilogram atık çıkardı

Green Rangers ve Bodrum Belediyesi, Gümbet sahilinde yapılan 12. deniz dibi temizliğinde cam, plastik ve metal karışımı toplam 310 kilogram atık çıkardı.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 16:37
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 16:56

Gümbet temizliğinde dalgıç ekip 310 kilogram atık çıkardı

Gümbet temizliğinde dalgıç ekip 310 kilogram atık çıkardı

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan ve Denize En Çok Mavi Yakışır sloganıyla sürdürülen deniz dibi temizliğinin 12. etabı Gümbet sahilinde gerçekleştirildi. Etkinliği, belediyenin gönüllü dalış ekibi Green Rangers yürüttü.

temizlikte çıkarılan atıklar:

Çalışmada deniz dibinden çıkarılan atıklar arasında yoğun olarak cam, plastik ve metal parçalar dikkat çekti. Toplamda 310 kilogram atık çıkarıldı; toplanan malzemeler ilk olarak Gümbet sahilinde sergilendi ve ardından geri dönüşüme kazandırılmak üzere Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne gönderildi.

etkinlik, katılımcılar ve hedefler:

Etkinliğe Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kanat Hasan Özsert de katıldı. Organizasyon, yalnızca denizi temizlemekle kalmayıp farkındalık yaratmayı, deniz canlılarının korunmasına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Belediyenin düzenli olarak sürdürdüğü temizliğin bir sonraki adımı olarak 26 Ağustos 2026 Çarşamba günü Torba sahilinde yeni bir deniz dibi temizliği yapılacak.

GÜMBET’TE DENİZ DİBİNDEN 310 KİLOGRAM ATIK ÇIKTI

GÜMBET’TE DENİZ DİBİNDEN 310 KİLOGRAM ATIK ÇIKTI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.