Gülistan Doku soruşturması: ABD'de gözaltına alınan Umut Altaş'ın karakol telefon kaydı ortaya çıktı

Gülistan Doku davasında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Umut Altaş'ın ABD'de gözaltındayken yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydı yayımlandı.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 22:03
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 22:07

Gülistan Doku soruşturması: ABD'de gözaltına alınan Umut Altaş'ın karakol telefon kaydı ortaya çıktı

Gülistan Doku soruşturması: ABD'de gözaltına alınan Umut Altaş'ın karakol telefon kaydı ortaya çıktı

Gülistan Doku davasında, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve ABD'de gözaltına alınan Umut Altaş'ın karakolda yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydı ortaya çıktı.

Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olarak biliniyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 12'si tutuklanmış, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Umut Altaş hakkında Interpol nezdinde kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Altaş, sabah saatlerinde bir basın kuruluşuna ilk kez açıklama yapmış ve "bu olayın artık çözülmesini istediğini" belirtmişti. Daha sonra ABD güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ses kaydının içeriği

Kayıtta Altaş, karakoldan yaptığı telefon görüşmesinde şunları söylüyor: "Bildiğim her şeyi savcıya anlatacağım. Türkiye Cumhuriyeti’nin bana ulaşması gerekiyor. Ben Umut, elimde dosyayı kapatacak her şey var. Türkiye Cumhuriyeti’nden gerekli mercilerin bana ulaşmasını istiyorum. Şu anda Amerika’da bir karakoldayım. Beni Türkiye’ye geri gönderecekler. Her şeyin kanıtı benim elimde. Katili ellerinize bırakacağım."

GÜLİSTAN DOKU (ARŞİV)

GÜLİSTAN DOKU (ARŞİV)

UMUT ALTAŞ (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.