başiskele'de camiler ve din görevlileri haftası programı
Başiskele Belediyesi tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Karşıyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Demirhan, Başiskele İlçe Müftüsü Cemil Demir, Başiskele Din Görevlileri Derneği temsilcileri, Barbaros Cami İmam Hatibi Kadir Çelikiz ile ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.
Program, Başiskele Müftülüğü Baş Vaizi Muhammed Yıldız tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.
camilerin toplumdaki rolü:
Başkan Yasin Özlü, bu yılın "Cami ve Sosyal Hayat" teması çerçevesinde camilerin yalnızca ibadet mekânı olmadığını; aynı zamanda birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın güçlendiği sosyal merkezler olduğunu vurguladı. Özlü, din görevlilerinin toplumla yakın temas kuran, sevinç ve hüzünde halkın yanında yer alan gönül elçileri olduğunu söyledi.
Konuşmasında din görevlilerinin günlük hayatta üstlendiği görevlerin önemine dikkat çeken Özlü, onların cemaatle kurduğu ilişki ve rehberliğin toplumsal dayanışmaya katkı sağladığını belirtti.
gelecek nesillere dair vurgu ve hedefler:
Özlü, çocuklar ve gençlerin yetiştirilmesine yönelik belediye politikalarına değinerek, gençlerin çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye hâkim bireyler olmasının yanı sıra milli ve manevi değerlere bağlı olmalarının da öncelik olduğunu kaydetti.
Bir tarafta teknoloji üreten TEKNOFEST kuşağını, diğer tarafta ilim, irfan ve güzel ahlakla donanmış nesilleri yetiştirme hedeflerini paylaştığını belirten Özlü, bu çerçevede eğitime ve sosyal projelere verdiği önemi dile getirdi. Özlü, Güçlü Türkiye, sadece güçlü teknolojisiyle değil; güçlü karakterli nesilleriyle yükselecektir sözleriyle gençlere yönelik vizyonunu özetledi.
Program, protokol konuşmalarının ardından yapılan hediye takdimi ile son buldu.
BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANI YASİN ÖZLÜ, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMINDA ÇOCUK VE GENÇLERİN HEM BİLİM VE TEKNOLOJİYE HAKİM HEM DE MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNİ HEDEFLEDİKLERİNİ BELİRTTİ.