Vali ziyaretleri ve toplantı gündemi
Amasya Valisi Önder Bakan, Tokat Valisi Abdullah Köklü ve Çorum Valisi Ali Çalgan, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, bölgesel kalkınma ve iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Valiler, toplantıda Kuzey Anadolu Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal potansiyelini ön plana çıkaracak adımların hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Ortak hareket etmenin, kaynakların etkin kullanımını ve bölgenin rekabet gücünü artıracağını ifade ettiler.
Sektör öncelikleri:
Görüşmede tarım, turizm, ticaret ve sanayi gibi geleneksel alanların yanı sıra savunma sanayi, teknolojik yatırımlar, AR-GE ve tasarım merkezleri, otomotiv, gıda, bilişim ve teknoparklar ile eğitim ve sağlık alanlarında da iş birliklerinin artırılması ele alındı. Her sektör için bölgesel avantajların ve tamamlayıcı projelerin belirlenmesi gündeme geldi.
İş birliği modelleri ve sonraki adımlar:
Valiler, ortak proje geliştirme, mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarının işletilmesi konularında mutabık kaldı. Özellikle AR-GE, tasarım merkezleri ve teknoparklar üzerinden özel sektör-yükseköğretim-devlet iş birliklerinin teşvik edilmesi planlandı.
Toplantıda ayrıca savunma sanayi ve teknolojik yatırımların bölgeye çekecek teşvik ve destek mekanizmelerinin araştırılması, tarım ve gıda alanında tedarik zinciri entegrasyonunun sağlanması ve turizmde ortak destinasyon tanıtımları gibi somut adımların atılmasının önemine dikkat çekildi.
Valiler, bölgedeki farklı aktörlerle istişareleri sürdürerek ortak proje teklifleri oluşturulması ve öncelikli alanlarda kısa ve orta vadeli yol haritaları hazırlanması konusunda değerlendirmelerde bulundu.
AMASYA VALİSİ ÖNDER BAKAN, TOKAT VALİSİ ABDULLAH KÖKLÜ VE ÇORUM VALİSİ ALİ ÇALGAN, SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI’YI ZİYARET ETTİ. GÖRÜŞMEDE, KUZEY ANADOLU BÖLGESİ’NDE FARKLI SEKTÖRLERDE YAPILABİLECEK İŞ BİRLİKLERİ ELE ALINDI.