Görükle’de iki katlı çöp ev temizlendi
Nilüfer Belediyesi, Görükle Mahallesi’nde çöp eve dönüşen iki katlı müstakil binada kapsamlı bir temizlik operasyonu yürüttü. Emniyet ve savcılık tarafından iletilen bildirim doğrultusunda başlatılan çalışma, hem çevre hem de halk sağlığını korumaya yönelik olarak gerçekleştirildi.
Operasyonun kapsamı ve uygulama
Ekipler, binanın her iki katı, merdivenleri, koridorları ve çatı katını kapsayan alanlarda bulunan atıkları titizlikle ayrıştırdı ve torbaladı. Çalışma sırasında alanların tamamen boşaltılması sağlandı ve takım çalışmasıyla müdahale edildi.
Toplanan atıklar ve taşıma
Çalışma kapsamında kağıt, plastik, hurda eşya ve bozulmuş eşya gibi atıklar ayrıştırılarak paketlendi. Toplamda 9 kamyon dolusu atık toplanarak ilgili döküm sahasına nakledildi.
Dezenfeksiyon ve halk sağlığı önlemleri
Evin tamamen boşaltılmasının ardından, biriken çöpler nedeniyle oluşabilecek bakteri, haşere ve kötü koku risklerini azaltmak amacıyla binanın içi ve çevresi detaylı şekilde ilaçlanarak dezenfekte edildi. Uygulama, çevre ve halk sağlığının korunmasına yönelik tedbirlerin bir parçası olarak yapıldı.
NİLÜFER BELEDİYESİ, GÖRÜKLE MAHALLESİ’NDE ÇÖP EVE DÖNÜŞEN İKİ KATLI MÜSTAKİL BİNAYI TEMİZLEDİ. ODALARIN YANI SIRA MERDİVENLERDEN ÇATI KATINA KADAR ATIKLARLA DOLU OLAN EVDEN 9 KAMYON ÇÖP ÇIKARILDI.