Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Google nihayet yıllardır beklenen bir özelliği sunuyor!

Google, Wallet kartlarını Wear OS saatlerine yol tarifleriyle birlikte getiriyor. Artık kullanıcılar, Android akıllı saatinden biniş kartlarına, etkinlik biletlerine, sadakat kartlarına ve daha fazlasına kolayca erişebilecek.

Yayın Tarihi: 26.02.2024 15:51
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 15:51

Google nihayet yıllardır beklenen bir özelliği sunuyor!

Google, uzun süredir beklenen yeni bir özelliğini kullanıma sunuyor. Google, Mobil Dünya Kongresi’ndeki (MWC) birçok duyurusu arasında bugün resmi olarak biniş kartlarını, etkinlik biletlerini, spor salonu üyeliklerini, sadakat kartlarını ve Google Wallet’da saklanabilecek diğer kartları Wear OS'ye getirdiğini duyurdu. Bunun, Wear OS'nin uzun zamandır geçiş kartlarına sahip olan Apple Watch'un çok gerisinde kaldığı bir alan olduğu biliniyor.

google

ANDROİD AKILLI SAATLERE TOPLU TAŞIMA YOL TARİFİ ÖZELLİĞİ DE GELİYOR

Bazı kullanıcılar bu özelliğin son bir ay içinde zaman zaman ortaya çıktığını bildirmiş olsa da, Google bu özelliğin gelişini ancak şimdi onaylıyor. Google Wallet'a eklenen tüm geçiş kartları, güncellemeyle birlikte Wear OS saatinizde bir QR kodu veya barkodla görünecek ve kullanıcılar, o anda ihtiyacı olmayanları gizlemeyi seçebilecek.

Google, ayrıca akıllı saate ayrıntılı toplu taşıma yol tarifi alma özelliği de ekleyecek. Böylece kullanıcılar nereye gittiğini anlamak için telefonunu çıkarmasına gerek kalmayacak. Kullanıcılar, bileğinden kalkış saatlerine bakabilecek ve gideceği yere adım adım yol tarifi ya da rehberli harita görünümü alabilecek.