Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Google mühendisleri PSP oyunlarını taklit etmek için bir PlayStation Portal'ı modifiye etti!

Google mühendisleri, bir aydan fazla süren sıkı bir çalışma sonucu PlayStation Portal'ı modifiye ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 10:35
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 10:35

Google mühendisleri PSP oyunlarını taklit etmek için bir PlayStation Portal'ı modifiye etti!

İki Google mühendisi, bir PlayStation Portable emülatörü (bir cihazın başka bir cihazı taklif etmesini sağlayan özellik) olan PPSSPP'nin Portal üzerinde yerel olarak çalışmasını sağladığını iddia ediyor. Bu kapsamda, Grand Theft Auto: Liberty City Stories'in sistem üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Mühendislerden Andy Nguyen, emülatörü çalıştırmak için herhangi bir donanım değişikliğine gerek olmadığını ve projenin "bir aydan fazla süren sıkı bir çalışma" gerektirdiğini söylüyor.

The Verge'ün haberine göre, Nguyen geçmişte PS4 ve PS5 açıklarını keşfetmişti. Nguyen'in PPSSPP'nin nasıl çalıştırılacağını detaylandırıp detaylandırmayacağı ya da diğer insanların emülatörü Portal'a nispeten kolaylıkla yükleyebilmesi için bir jailbreak yayınlayıp yayınlamayacağı henüz belli değil.

SONY

EMÜLATÖRÜN ÇALIŞTIĞININ GÖSTERİLDİĞİ VİDEOLAR YAYINLANACAK

Nguyen, X'te yaptığı paylaşımda, "Yakın gelecekte planlanan bir sürüm yok ve yapılması gereken çok daha fazla iş var" ifadelerini kullandı. Ancak Nguyen, bu hafta sonu emülatörü çalışırken göstermek için bazı videolar yayınlayacağını belirtti.

Portal'ın popüler olduğu açık ve oyuncuların sistemle daha fazlasını yapabilmeyi arzuladıkları biliniyor. Mevcut durumda Sony'nin bulut oyun hizmetinden oyun akışı bile sağlayamıyorlar. Bu kapsamda, bu faktörlerin Sony'yi birçok hayranına gerçekten istediklerini vermeye ikna etmek için yeterli olmadığı konuşuluyor.