Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Google Haritalar turistleri yanlışlıkla vahşi doğaya yönlendirdi!

Gezintiye çıkan Alman turistler, Google Haritalar'ın kendilerini yanlışlıkla vahşi doğaya yönlendirdiğini ve bir haftadan uzun bir süre boyunca zorlu bir yürüyüşe zorladığını söyledi.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 13:37
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 13:37

Google Haritalar turistleri yanlışlıkla vahşi doğaya yönlendirdi!

Bir çift Alman turist, Google Haritalar'ın kendilerini yanlışlıkla Avustralya'nın vahşi doğasına götürdüğünü ve bunun sonucunda birkaç gün süren zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade etti. 9News'in haberine göre, Philipp Maier ve Marcel Schoene Avustralya'nın Cairns kentinden Bamaga'ya gitmeye çalışırken Google'ın navigasyon sistemini takip ederek Far North Queensland'in ücra bir köşesine giden toprak bir yola girdiler.

Maier, "Tamam, Google Haritalar'ı takip edelim. Çünkü Google Haritalar belki de bizim bildiğimizden daha fazlasını biliyor" dedi.

Araba 60 kilometre sonra çamura saplandı ve çift Cairns'e geri dönmek için bir haftadan fazla yürüyüş yapmak zorunda kaldı.

Turistler 9News'e timsahlı bir nehri geçmek zorunda kaldıklarını, fırtınalar ve yüksek sıcaklıklar da dahil olmak üzere aşırı hava koşullarına dayandıklarını ve bir barınak inşa edemedikleri için yıldızların altında uyuduklarını söyledi.

google

GOOGLE SÖZCÜSÜ ÖZÜR DİLEDİ

Google'dan bir sözcü, yaptığı açıklamada, "Bu olay için özür dileriz ve Philipp ve Marcel'in güvende olması bizi rahatlattı. Bu yolun haritadan kaldırıldığını teyit edebiliriz” dedi.

Google, haritayı güncellemek için üçüncü taraf verileri, kullanıcı katkıları, Street View ve uydu görüntüleri dahil olmak üzere birden fazla kaynak kullandığını söyledi.

Ancak bu, kullanıcıların Google Haritalar yönlendirmelerini takip ettikten sonra yanlış yola saptıkları ilk sefer olmadığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl bir dağ kurtarma ekibi, Kanada'nın Vancouver kentinde üç kişiyi kurtardıktan sonra yürüyüşçüleri vahşi doğada Google Haritalar gibi kentsel harita uygulamalarına güvenmemeleri konusunda uyardı.

Gönüllü bir arama-kurtarma ekibi olan North Shore Rescue, yürüyüşçülerin Google Haritalar'da var olmayan bir patikayı takip ediyor gibi göründüklerini söyledi.

Google sözcüsü o dönemde yaptığı açıklamada patikanın kaldırıldığını doğruladı ve ekledi: "Google Haritalar'ı güncellemek için üçüncü taraf bilgileri, görüntüler ve topluluğumuzdan gelen geri bildirimler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklar kullanıyoruz."