Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,2 0,1%
EURO
35,16 0,11%
ALTIN
2.458,48 0,12%

Google Haritalar, elektrikli araçlar için yeni özelliğini duyurdu!

Android Auto ile uyumlu elektrikli araçlar, gerçek zamanlı batarya bilgilerini Google Haritalar ile paylaşabilecek. İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 10.01.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 10:43

Google Haritalar, elektrikli araçlar için yeni özelliğini duyurdu!

Google, Google Haritalar için gerçek zamanlı batarya bilgilerini kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde, uyumlu elektrikli araçlar batarya bilgilerini doğrudan Google'ın harita hizmetiyle paylaşabilecek ve Google Haritalar kullanıcılarının varış noktalarına ulaştıklarında ne kadar şarjları olacağını anlamalarını, güzergah boyunca şarj istasyonları önermesini ve ayrıca şarjın ne kadar süreceğini tahmin etmelerini sağlayacak.

Şirket, bu özelliği ilk olarak Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning'de önümüzdeki aylarda kullanıma sunacağını açıkladı. Buna ek olarak, kullanıcılar, artık Android veya iOS telefonlarındaki Google Haritalar'da planladıkları seyahatleri artık doğrudan Google yerleşik olan elektrikli araçlara gönderebilecek.

ford

GOOGLE BİR DİZİ YENİ UYGULAMASINI DA DUYURDU

Bu entegrasyonun elektrikli araç kullanımını kolaylaştıracağı açıklandı. Çünkü Google Haritalar varış noktanıza vardığınızda tahmini pil seviyenizi gösterecek, yol boyunca şarj durakları önerecek ve hatta aracınıza göre şarjın ne kadar süreceğini tahmin edecek.

Şirket, yeni Google Haritalar özelliklerini kullanıma sunmanın yanı sıra, Google yerleşik olan araçlara gelen bir dizi yeni uygulamayı da duyurdu. Chrome, PBS Kids, Crunchyroll ve Weather Channel uygulamalarının hepsi bugün kullanıma sunulmaya başlandı.