Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Google Asistan’la çalışan akıllı klozet kapağı geliştirildi!

CES 2024’te tanıtılan bir akıllı klozet kapağı; uzaktan kumanda, Alexa, hava kurutucu, UV temizleme, titreşimli spreyler ve daha fazlasına sahip.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 14:17
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 16:39

Google Asistan’la çalışan akıllı klozet kapağı geliştirildi!

Sıhhi tesisat ürünleri üreticisi Kohler, bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) bir klozet kapağı tanıttı. PureWash E930 klozet kapağı, sıradışı bazı teknolojik özelliklere sahip. Bu yenilikçi kapak, çoğu klozet kapağına takılabiliyor ve normal bir tuvaleti Alexa veya Google Asistan aracılığıyla sesli komutlarla kontrol edilebilen akıllı bir tuvalete dönüştürüyor.

Kohler, bu ürünün kişiselleştirilmiş temizlik sağladığını açıkladı. PureWash, hareket algıladığında kapağı otomatik olarak açıp ve kapatıyor. Ayrıca, ürünün dahili bir UV ışığı kullanan kendi kendini temizleme modu da bulunuyor.

Kullanıcılar, sadece klozet kapağına oturarak Alexa veya Google Asistan aracılığıyla elleri serbest olacak şekilde bu özelliklerden yararlanıyor. Ayrıca, klozetle konuşarak kapağı açıp kapatabiliyor, hava kurutucuyu etkinleştirebiliyor ve kapağı temizleyebiliyor. Bunun yanı sıra, su sıcaklığı ve basıncı da ayarlanabiliyor ve klozet ısıtma özelliğinin yanı sıra nazikten tam güce kadar çeşitli püskürtme modları sunuyor.

klozet

ISITMA ÖZELLİĞİ VE ÇOCUK MODU DA BULUNUYOR

Manuel kontrolü tercih edenler için PureWash E930 bir uzaktan kumanda da içeriyor. Ayrıca, kapak gece lambası olarak hizmet veren LED aydınlatmaya sahip. Kohler'in kapağın çarpmasını önleyen "Quiet-Close" teknolojisi ve kolay temizlik için hızlı serbest bırakma işlevi bulunuyor.

Kapağın ön ve arka yıkama modlarının yanı sıra, ısıtmalı özelliği de yer alıyor ve uzaktan kumandayla iki programlanabilir ön ayar sunuyor. Kullanıcılar, su sıcaklığını ve basıncını ayarlayabiliyor ve salınımlı veya titreşimli spreyler arasında seçim yapabiliyor. Aynı zamanda, çocuklar için nazik bir yıkama sağlayan bir çocuk modu içeriyor.

Fiyatı 2 bin 139 dolar olan Kohler PureWash E930, şu anda ABD'de 1.289 dolarlık indirimli fiyatla ön siparişe sunulacak.