Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,51 0,18%
EURO
35,08 0,48%
ALTIN
2.430,15 0,15%

Google, arama motorunu yapay zekayla güçlendiriyor!

Google, yapay zekayla desteklenen bir arama özelliğinin test çalışmalarına başladı. Yapay zeka, bu özelliğiyle Google'da yapılan arama sorgularına genel bir bakış sunmayı amaçlıyor. Bu özellik, aradığınız yanıtları doğrudan Google'da size sunmak için yapay zeka destekli arama sorgularını kullanır. Bu durumun web sitesi trafiğini azaltacağı düşünülmektedir.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 14:10
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 14:10

Google, arama motorunu yapay zekayla güçlendiriyor!

Google, bazı arama sorgularını yanıtlamak için arama motorunun üretken yapay zekasının gücünden yararlanmak istiyor. ABD'li şirket, geçtiğimiz yıl kendi ülkesi İngiltere'de test aşamasına getirdiği yapay zeka tarafından yazılmış olan arama cevaplarını test etmeye başladı. Google'ın ürün yönetiminde kıdemli direktör olan Hema Budaraju, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üretken yapay zeka sayesinde Google aramasının daha kolay ve daha akıllı hale geleceğini söyledi.

Google yapay zeka alanında güçlendirme yapıyor!

Las Vegas'ta düzenlenen Google Cloud Next konferansına 30.000 katılımcı Google Cloud'un en son yeniliklerini öğrenmek için katıldı. Ancak konferansın ana teması tamamen yapay zekaya dayanıyordu ve Google'ın temel bulut teknolojisinden bahsedilmiyordu.

Sonuç olarak, geçen yıl New York'ta düzenlenen Salesforce etkinliğinde olduğu gibi, şirketin ana faaliyetlerinden yalnızca geçici olarak bahsedildi. Şu anda test edilmekte olan bu özellik sayesinde kullanıcılar Google'da arama yaptıklarında sonuç sayfasının üst kısmında "Yapay Zekaya Genel Bakış" başlıklı bir bölüm görecekler.

Google, arama motorunu yapay zekayla güçlendiriyor!

Web sitesi trafiği azalabilir!

Google, geçtiğimiz yıl ABD'de test aşamasına getirdiği apay zeka tarafından yazılmış olan arama cevaplarını İngiltere'de test etmeye başladı. Başlangıçta, Birleşik Krallık'ta oturum açan kullanıcıların yalnızca küçük bir yüzdesi, bazı arama sonuçlarının üst kısmında yapay zekanın oluşturduğu bir 'özet' görecekler.

Bu kapsamda bazı yayıncılar ise yapay zeka yanıtlarının web sitelerine gelen trafiği azaltabileceği durumundan endişe ediyor.

Yapay Zeka Aramasına Abonelik Özelliği

Google'ın Arama Üretken Deneyim olarak adlandırdığı özellik, ABD'de yaklaşık olarak bir yıldır mevcut fakat daseve Google Labs üstünden kaydolan kullanıcılara sunuluyor. Şirketin gelecek zamandaki bazı premium AI arama özelliklerine yönelik ise abonelik sunmayı düşündüğü bilgisine ulaşıldı.

Google'ın reklamsız arama deneyimi üstünde bir çalışma başlattığını reddettiğini de belirtti.

Google'ın arama kutularında üretken yapay zeka araştırmasına liderlik eden Hema Budaraju, bağlantıların ve reklamların yeni arama sonuçlarında görünmeye devam edeceğini ifade etti.