Ayvalık'ta ulaşım ve çevre altyapısına eş zamanlı müdahale
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kentin iki kritik noktasında bakım ve altyapı çalışmaları başlatıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, hem ulaşım güvenliğini hem de Cunda Adası'nın çevresel altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Gönül Yolu Köprüsü'nde yenileme:
Ayvalık ile Cunda (Alibey) Adası arasındaki ulaşım hattında yer alan Gönül Yolu Köprüsü'nde, İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi ekipleri tarafından bakım ve onarım yapılıyor. Zaman içinde deniz suyu ve olumsuz hava koşullarının etkisiyle paslanan metal korkuluklarda yenileme gerçekleştiriliyor; ekipler yıpranan bölümleri değiştiriyor ve metal yüzeyleri boyamaya hazırlıyor.
Yapılan müdahalelerle köprünün daha güvenli hale getirilmesi ve Ayvalık'ın turistik kimliğine uygun estetik bir görünüm kazandırılması hedefleniyor. Proje, köprü kullanıcılarının konforunu artırmaya ve yaz sezonunda artan yaya ve araç trafiğine daha iyi hizmet vermeye yönelik planlanıyor.
Cunda Adası için arıtma tesisi:
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın talimatıyla, adanın altyapısını güçlendirmeye yönelik olarak Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Cunda Adası'na özel bir atık su arıtma tesisi ve işletme binası için çalışmalar başlatıldı. Tesise ilişkin ilk çalışmalar, Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü olarak bilinen tarihi köprünün yakınındaki eski balıkçı soğuk hava deposu binası çevresinde yürütülüyor.
Planlanan tesisin, adaya yalnızca Cunda nüfusuna hizmet vermesi öngörülüyor. Bu adımın, ada çevresinin korunması, deniz suyu kirliliğinin azaltılması ve sürdürülebilir turizmin desteklenmesi açısından önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Her iki çalışmanın tamamlanmasıyla Ayvalık'taki ulaşım güzergâhlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve Cunda Adası'nın çevresel altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Belediyenin eş zamanlı yürüttüğü müdahaleler, bölgenin turizm sezonunda daha güvenli ve daha çevreci bir altyapıya kavuşmasına zemin hazırlayacak.
BAŞKAN AHMET AKIN’IN TALİMATIYLA CUNDA ADASI’NA HİZMET VERECEK ATIK SU ARITMA TESİSİ VE İŞLETME BİNASI İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI