Gölcük Halıdere'de 3 sokakta parke çalışması tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gölcük Halıdere Mahallesi'nde altyapı sonrası bozulan 2099, 2107 ve 2106. sokaklarda parke yenilemesi yaparak güvenlik, konfor ve estetiği artırdı.

Yayın Tarihi: 10.07.2026 14:28
Güncelleme Tarihi: 10.07.2026 14:28

Gölcük Halıdere'de 3 sokakta parke çalışması tamamlandı

Gölcük Halıdere'de 3 sokakta parke çalışması tamamlandı

Çalışmanın kapsamı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Gölcük Halıdere Mahallesi'nde altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yenilenmesi kapsamında müracaat edilen sokaklarda parke uygulaması gerçekleştirdi.

Yapılan uygulama ile 2099, 2107 ve 2106. sokaklar baştan sona yenilenerek yollar daha güvenli ve konforlu hale getirildi. Çalışmaların amacı, hem yaya hem de araç trafiğinde güvenliği artırmak hem de mahalle dokusuna modern ve düzenli bir görünüm kazandırmaktır.

Neden parke kaplama tercih edildi

Mahallenin eğimli topoğrafyası nedeniyle parke kaplama tercih edildi; bu yöntem sürüş ve yürüyüş güvenliğini artırmaya yardımcı olurken yüzey tutuşunu iyileştirir ve su tahliyesine katkı sağlar. Parke uygulaması aynı zamanda uzun vadede bakım ve onarım süreçlerini kolaylaştırır.

Sürdürülebilir uygulama ve yerel etki

Parke taşlarının geri kazanılarak yeniden değerlendirilmesi, kaynakların verimli kullanılmasını sağlıyor ve sürdürülebilir hizmet anlayışını destekliyor. Yenileme çalışmaları, günlük yaşamda konforu artırarak mahalle sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırdı ve bölge estetiğine olumlu katkı sundu.

Uygulama, altyapı sonrası onarım sürecinin tamamlanması ve sürdürülebilir malzeme kullanımı konusunda örnek teşkil eder niteliktedir.

GÖLCÜK HALIDERE MAHALLESİ'NDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SONRASI BOZULAN YOLLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI...

GÖLCÜK HALIDERE MAHALLESİ'NDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SONRASI BOZULAN YOLLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

GÖLCÜK HALIDERE MAHALLESİ'NDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SONRASI BOZULAN YOLLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.