GÖKTİM Melikgazi'de eğitimlere başladı: Robotik, yapay zekâ ve havacılık atölyeleri hizmete girdi

Kayseri Valiliği himayesinde GÖKTİM Melikgazi; Necip Fazıl Kısakürek, Tınaztepe ve Danişmentgazi sosyal tesislerinde teknoloji atölyeleriyle eğitime başladı.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 11:43
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 11:43

GÖKTİM Melikgazi'de eğitimlere başladı: Robotik, yapay zekâ ve havacılık atölyeleri hizmete girdi

GÖKTİM Melikgazi'de eğitimler başladı

Kayseri Valiliği himayesinde kurulan Gökyüzü Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (GÖKTİM) kapsamında Melikgazi Belediyesi’nin Necip Fazıl Kısakürek, Tınaztepe ve Danişmentgazi sosyal tesislerinde eğitim faaliyetleri resmen başladı.

Atölye ve eğitim programı

GÖKTİM Melikgazi’de robotik kodlama, yapay zekâ, elektrik-elektronik, 3D tasarım ve havacılık ile uzay bilimleri alanlarında atölye çalışmaları yürütülecek. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu uygulamanın kapsamına ilişkin şunları söyledi:

"GÖKTİM Melikgazi bugün itibariyle başlamış oldu. Kaymakamlığımız, Melikgazi Belediyemiz ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Melikgazi’de öğrencilerimiz GÖKTİM Melikgazi’de eğitim alacak. Biz de Melikgazi Belediyesi olarak 3 farklı teknoloji atölyemizde inşallah bu çocuklarımıza güzel uygulamalar ve eğitimler vereceğiz. Bugün ilk başlangıcımızı Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesislerimizde yaptık. Aynı zamanda Tınaztepe ve Danişmentgazi sosyal tesislerimizdeki Teknoloji Atölyelerini de kullanacaklar. Gençlerimizi yazın sonuna kadar burada eğitime tabi tutacağız. İnşallah sürdürülebilir bir eğitim projesi olacak. Bu çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Kaymakamımız Sayın Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı Kaya ve mesai arkadaşlarımızla birlikte, velilerimizin de desteğiyle bu gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum."

Yerel iş birliği ve hedefler

Projenin destekçileri arasında yer alan Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise GÖKTİM'in gençlere yönelik yürütülen faaliyetler arasındaki yerini vurguladı. Arısoy, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek'in "Hiçbir gencimiz yalnız kalmayacak" talimatlarının bu çalışmalara yön verdiğini belirterek, projenin sektör, üniversite ve yerel yönetim iş birliğiyle Kayseri genelinde sahiplenilen bir girişim olduğunu ifade etti.

Beklenen etki

GÖKTİM Melikgazi, teknik atölyeler ve yerel kurumların koordinasyonu sayesinde katılımcılara uygulamalı eğitim sunmayı hedefliyor. Projenin sürdürülebilirliği ve çok paydaşlı yapısı, gençlerin teknoloji, inovasyon ve havacılık alanlarında yetkinlik kazanmasına katkı sağlayacak şekilde öne çıkarılıyor.

Not: Eğitimler Necip Fazıl Kısakürek, Tınaztepe ve Danişmentgazi sosyal tesislerinde eş zamanlı olarak yürütülecek.

KAYSERİ VALİLİĞİ HİMAYESİNDE KURULAN GÖKYÜZÜ TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ (GÖKTİM) KAPSAMINDA...

KAYSERİ VALİLİĞİ HİMAYESİNDE KURULAN GÖKYÜZÜ TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ (GÖKTİM) KAPSAMINDA MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN NECİP FAZIL KISAKÜREK, TINAZTEPE, DANİŞMENTGAZİ SOSYAL TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞECEK OLAN GÖKTİM MELİKGAZİ’DE EĞİTİMLER BAŞLADI.

KAYSERİ VALİLİĞİ HİMAYESİNDE KURULAN GÖKYÜZÜ TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ (GÖKTİM) KAPSAMINDA...

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.