Göçkedere’de yüzde 100 hibeli hayvancılık ekipmanları için kura çekildi

Göçkedere’de DOKAP iş birliğiyle yürütülen 'Modern Hayvancılığa İlk Adım' kapsamında noter huzurunda kura çekilerek yüzde 100 hibeli ekipmanlar dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 09:57
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 09:57

Göçkedere’de yüzde 100 hibeli hayvancılık ekipmanları için kura çekildi

Göçkedere’de yüzde 100 hibeli hayvancılık ekipmanları için kura çekildi

Modern Hayvancılığa İlk Adım Projesi kapsamında hak sahipleri belirlendi

Göçkedere Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Modern Hayvancılığa İlk Adım Projesi kapsamında hak sahibi üreticilere yüzde 100 hibeli hayvancılık ekipmanları dağıtıldı.

Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi ve çekimin ardından düzenlenen törenle üreticilere ekipmanlar teslim edildi. Proje ile amaç, hayvancılık faaliyetlerinin modern ekipmanlarla desteklenerek üreticilerin üretim kapasitesi ve verimliliğinin artırılmasıdır.

Dağıtım kapsamındaki ekipmanlar şu şekilde belirlendi: 77 süt sağım makinesi, 25 süt krema makinesi, 25 buzağı doğum arabası ve 3 hayvan taşıma ekipmanı hak sahiplerine verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kuranın şeffaf şekilde yürütüldüğü vurgulandı. Açıklamada ayrıca, kurada ismi çıkmayan üreticiler için yeni bir proje hazırlanacağı ve işletmesi bulunan vatandaşlara ekipman desteğinin sürdürüleceği kaydedildi.

Proje, yerel üreticilerin modern ekipmanlara erişimini artırmayı ve sektörün verimliliğini yükseltmeyi hedefliyor. Kura ile seçilen üreticilere sağlanan ekipmanların kullanımının yerel üretimdeki operasyonel verim ve hijyen uygulamalarına olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

GÖÇKEDERE’DE YÜZDE 100 HİBELİ HAYVANCILIK EKİPMANLARI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

GÖÇKEDERE’DE YÜZDE 100 HİBELİ HAYVANCILIK EKİPMANLARI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.