Göç rotasında Tekirdağ manzarası: ak pelikanlar Karatepe'de görüntülendi
Tekirdağ'da göç yolculuğundaki ak pelikanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin Malkara ilçesindeki Karatepe RES sahasında gerçekleştirilen ornitolojik gözlem sırasında cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Gözlem anı:
Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Karatepe RES sahasında sürdürülen gözlemler sırasında ekipler gökyüzünde süzülen ak pelikanları fark etti. Gözlemleri takip eden Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Erdoğan, pelikanları cep telefonu kamerasıyla görüntülemeyi başardı.
Bölgedeki doğal yaşamın görüntüsü:
Gökyüzünde süzülerek ilerleyen ak pelikanların kaydı, bölgedeki doğal yaşamın çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntüler, saha çalışmalarının ve koruma çabalarının önemini vurguladı.
Kaydedilen anlar, yerel ornitolojik gözlemler açısından değer taşıyor ve bölgedeki biyolojik çeşitliliğe dair farkındalığı artırıyor.
TEKİRDAĞ’DA GÖÇ YOLCULUĞUNDAKİ AK PELİKANLAR, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN MALKARA İLÇESİNDEKİ KARATEPE RES SAHASINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ORNİTOLOJİK GÖZLEM SIRASINDA CEP TELEFONU KAMERASIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.