Girne açıklarında enkaz ve valizler: batan geminin deniz yüzeyinde bıraktıkları

Girne açıklarında batan geminin çevresinde denize savrulan valiz ve çeşitli eşyalar görüntülendi; bölgede kayıp 18 kişi için arama kurtarma sürüyor.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 13:33
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 14:21

Girne açıklarında enkaz ve valizler: batan geminin deniz yüzeyinde bıraktıkları

Görüntüler ve denizdeki izler:

Girne açıklarında batan geminin ardından deniz yüzeyinde sürüklenen eşyalar kameraya yansıdı. İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından kaydedilen görüntülerde, bir valizin dalgalar arasında ilerlediği ve gemiye ait olduğu değerlendirilen çeşitli parçaların denizde sürüklendiği görüldü. Görüntüler, kazanın açık denizde bıraktığı fiziksel izleri gözler önüne serdi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor:

Bölgedeki arama kurtarma operasyonları çok sayıda unsuru kapsayacak şekilde sürdürülüyor. Türkiye tarafından görevlendirilen unsurlar arasında 3 uçak, 4 insansız hava aracı (İHA), 6 helikopter, 4 Sahil Güvenlik botu, 1 hücumbot, 1 fırkateyn ve 1 karakol gemisi bulunuyor. KKTC ekipleri de bölgedeki çalışmalara 4 Sahil Güvenlik botu, 2 helikopter, 1 hücumbot ve 1 karakol gemisi ile destek veriyor; ayrıca Sivil Savunma ekipleri sahada görev yapıyor.

Kayıp sayısı ve operasyonun önceliği:

Kazada toplam 267 kişinin bulunduğu belirtilirken, arama kurtarma ekipleri şu anda kayıp 18 kişiyi bulmak için yoğun şekilde çalışıyor. Operasyon, dalga ve hava koşulları dikkate alınarak hem deniz hem de hava unsurlarıyla devam ediyor; görüntüler sahadaki ekiplerin ve bölgede duran enkazın durumu hakkında bilgi veriyor.

Girne açıklarında batan geminin çevresinde denize savrulan eşyalar görüntülenirken, bir valizin de...

Girne açıklarında batan geminin çevresinde denize savrulan eşyalar görüntülenirken, bir valizin de deniz yüzeyinde sürüklendiği görüldü.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.