Giresun’da 67 bin 656 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Giresun’da 2025-2026 eğitim yılı sona erdi; 407 okulda öğrenim gören 67 bin 656 öğrenci karne alıp yaz tatiline başladı. Tören TOBB Abacıbükü İlkokulu’nda yapıldı.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 13:34
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 13:58

Giresun’da 67 bin 656 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Giresun’da 67 bin 656 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Törenler, katılımcılar ve yetkililerin değerlendirmesi

Giresun’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte il genelinde örgün ve açık öğretimde toplam 67 bin 656 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı.

Eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025 tarihinde başlamış olup, bugün itibarıyla sona erdi. İl genelinde eğitim veren 407 okul ile birlikte 6 bin 204 öğretmen için ders yılı kapanmış oldu.

Karne töreni Giresun merkezde bulunan TOBB Abacıbükü İlkokulu'nda düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, öğretmenler ve veliler katıldı; protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Vali Yardımcısı Yakınoğlu, bu eğitim öğretim yılında il genelinde okul öncesinde 8 bin 424, ilkokullarda 18 bin 757, ortaokullarda 19 bin 118 ve ortaöğretim kurumlarında 18 bin 864 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. Açık öğretim öğrencileriyle birlikte toplam öğrenci sayısının 67 bin 656'ya ulaştığını belirtti.

Yakınoğlu, "Eğitim öğretmen, öğrenci ve veliden oluşan bir sacayağıdır. Bu unsurlardan birinin eksik olması halinde eğitimde istenilen başarı düzeyine ulaşmak mümkün değildir. Bu nedenle velilerimize de önemli görevler düşmektedir" sözleriyle velilerin rolüne vurgu yaptı.

Törende bazı velilerin öğretmenlere teşekkür amacıyla çiçek getirdiği görüldü. Öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumaları ve dinlenmeleri tavsiye edildi.

SINIFLARI ZİYARET EDEN VALİ YARDIMCISI MEHMET FATİH YANIKOĞLU, ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ DAĞITARAK...

SINIFLARI ZİYARET EDEN VALİ YARDIMCISI MEHMET FATİH YANIKOĞLU, ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ DAĞITARAK KİTAP OKUMALARI TAVSİYESİNDE BULUNDU.

GİRESUN’DA 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE İL GENELİNDE ÖRGÜN VE AÇIK...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.