Gesi millet bahçesi'nde sona doğru
Melikgazi Belediyesi, uzun süredir mesire alanı olarak kullanılan Gesi bölgesini kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla dönüştürdü. Yerinde incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, projenin büyük bölümünün tamamlandığını ve bölgeye farklı bir kimlik kazandırıldığını belirtti.
Alan düzenlemeleri ve yeni donatılar:
Proje, 44 bin metrekarelik geniş bir alanı kapsıyor. Mevcut mesire düzenine ek olarak mangal alanları, kamelyalar ve spor sahaları sayısında artış yapıldı. Ziyaretçilere yönelik dikkat çekici unsurlar arasında zipline, lavanta bahçeleri ve bir botanik bahçesi bulunuyor. Bu düzenlemelerle alanın hem dinlenme hem de aktivite odaklı kullanıma uygun hale getirildiği vurgulanıyor.
açılış takvimi ve beklenti:
Başkan Palancıoğlu, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ifade ederek 'Çalışmalar bitmek üzere; 1 aydan tamamlarız diye düşünüyorum. Burayı 2027'nin ilkbaharında açmayı planlıyoruz' dedi. Açılış sonrasında bölgenin daha canlı hale gelmesi ve halkın yoğun şekilde kullanması beklentisi dile getirildi.
Palancıoğlu ayrıca saha ekiplerine teşekkür ederek projenin Melikgazi'ye yakışır, nezih ve farklı bir tasarımla ilçe halkına sunulacağını söyledi. Yeni düzenleme, hem çevre düzenlemesi hem de sosyal donatılarıyla ilçeye yeni bir renk katmaya hazırlanıyor. Hayırlı olsun.
GESİ MESİRE ALANINI YENİLEYEREK BÜYÜK VE FARKLI BİR DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATAN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, BAMBAŞKA BİR KİMLİK KAZANDIRDIĞI GESİ MİLLET BAHÇESİ’NDEKİ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTI.