Germencik'te çöp konteynerleri ilçe kanalına atıldı; Başkan Zencirci hukuki süreç başlatacak
Olayın mahiyeti ve etki alanı
Germencik ilçesine bağlı Mesudiye ve Yeni Mahallede bazı çöp konteynerlerinin devrilip ilçe kanalına atılması, hem çevre kirliliğine hem de kamu malına zarar verilmesine yol açtı. Olay, yerel halkta tepki uyandırırken belediye yetkilileri çevresel ve güvenlik boyutlarına dikkat çekti.
Belediyeden tepki ve hukuki açıklama
Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, kamu malına verilen zararına karşı kararlılık vurgusu yaparak bu tür davranışlara yönelik olarak hukuki işlemlerin başlatılacağını bildirdi. Zencirci, yaşananların yalnızca estetik bir sorun olmadığını; aynı zamanda kanalizasyon ve su yönetimi açısından da risk oluşturduğunu ifade etti.
Temizlik çalışmaları ve ortak sorumluluk
Başkan Zencirci, temizlik ekiplerinin her gün özveriyle çalıştığını belirterek kamu alanlarının korunmasının tüm vatandaşların görevi olduğuna dikkat çekti. Belediye, zarar gören alanların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve benzer vakaların tekrarlanması halinde yasal yolların takip edileceğini vurguladı.
Vatandaşlara çağrı
Belediye Başkanı ayrıca halka, çevreye sahip çıkma ve görülen olumsuzlukları yetkililere bildirme çağrısında bulundu. Zencirci, daha temiz ve güvenli bir Germencik için dayanışma ve sorumluluk bilincinin önemini öne çıkardı.
AYDIN'IN GERMENCİK İLÇESİNDEKİ ÇÖP KONTEYNERLERİNİ DEVİREN VE İLÇE KANALINA ATAN DUYARSIZ VATANDAŞLARA TEPKİ GÖSTEREN GERMENCİK BELEDİYE BAŞKANI BURAK ZENCİRCİ, DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPARKEN, GEREKLİ HUKUKİ SÜRECİN DE BAŞLATILACAĞINI DUYURDU.