Germencik belediyesi hasat döneminde üreticilerin yanında:
Aydın’ın Germencik ilçesinde incir hasadı yoğun şekilde devam ediyor. Günün büyük bölümünü tarlada geçiren üreticiler, topladıkları ürünleri TARİŞ alım deposuna ulaştırmak için sıcak havada sıra beklerken, Germencik Belediyesi destek için sahadaydı.
Belediye ekipleri, GESA sosyal ağı üzerinden bilgilendirilen üreticilere, bekleme sürelerinde kullanılmak üzere şapka ve limonata ikramında bulundu. Yapılan ikram, özellikle öğle saatlerinde artan sıcaklıkta çiftçiler için kısa bir nefes oldu.
Sıcak havada bekleyen üreticilere pratik destek:
Şapka ve limonata dağıtımı, basit görünmesine karşın sıcağa maruz kalan ve uzun süre araçlarında veya kuyrukta beklemek zorunda kalan üreticiler için doğrudan fayda sağladı. Üreticiler, belediyenin bu tür uygulamalarının hasat döneminde moral ve konfor açısından önemli olduğunu belirtti.
Başkan Zencirci'nin mesajı:
Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, ilçenin en önemli tarımsal değerlerinden biri olan incir hasadında üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Zencirci, üreticilerin emeğinin Germencik için büyük değer taşıdığına dikkat çekerek, "Alın teriyle toprağı bereketlendiren tüm üreticilerimizin her zaman yanındayız" dedi.
Germencik Belediyesi, hasat sürecinde bu tür küçük ama etkili destekleri sürdürmeyi planladıklarını belirtti; ilçe için önemli olan incir üretiminin aksamadan devam etmesi ve üreticilerin rahat etmesi hedefleniyor.
AYDIN’IN GERMENCİK İLÇESİNDE İNCİR HASADI YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDERKEN, ÜRÜNLERİNİ TARİŞ ALIM DEPOSUNA TESLİM ETMEK İÇİN SIRA BEKLEYEN ÜRETİCİLERE GERMENCİK BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞAPKA VE LİMONATA İKRAM EDİLDİ.