Gerede'de anız yangını ormana sıçradı, iki helikopterle müdahale sürüyor

Bolu'nun Gerede ilçesinde otluk alanda başlayan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Bölgeye 2 helikopter ve çok sayıda arazöz sevk edildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2026 16:59
Güncelleme Tarihi: 03.09.2026 17:14

Gerede'de anız yangını ormana sıçradı, iki helikopterle müdahale sürüyor

Gerede'de anız yangını ormanlık alana yayıldı

Bolu'nun Gerede ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, kısa sürede bitişikteki ormanlık alana sıçradı. Olay, ilçeye bağlı Karapazar köyü mevkiinde kaydedildi ve alevler örtü yangını şeklinde ilerledi.

Bölgeye sevk edilen ekipler:

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye orman işletme müdürlüğüne bağlı ekipler yönlendirildi. Yangını kontrol altına almak amacıyla 2 yangın söndürme helikopteri ile birlikte çok sayıda arazöz bölgeye sevk edildi.

Müdahale ve hedefler:

Ekipler, alevlerin orman tabanından ağaçların tepe noktalarına ulaşmasını önlemeye çalışıyor. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan eş zamanlı yürütülüyor ve alevleri kontrol altına alma mücadelesi zorlu koşullarda devam ediyor.

Yerel yetkililer ve yangın söndürme ekipleri bölgedeki gelişmeleri takip ederken, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kesin bir bilgi verilmedi.

BOLU'NUN GEREDE İLÇESİNDE OTLUK ALANDA BAŞLAYAN VE ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGINA HAVADAN VE...

BOLU'NUN GEREDE İLÇESİNDE OTLUK ALANDA BAŞLAYAN VE ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.