DOLAR
43,03 -0,16%
EURO
50,53 0,16%
ALTIN
6.076,6 -1,86%
BITCOIN
3.835.629,46 -0,99%

Gercüş’te yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Batman’ın Gercüş ilçesinde iki gündür süren yoğun kar yağışı sonucu park halindeki araçlar yer yer 2 metreyi aşan karın altında kaldı; ulaşım aksadı.

Yayın Tarihi: 02.01.2026 10:27
Güncelleme Tarihi: 02.01.2026 10:49

Gercüş’te yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Gercüş’te yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Batman’ın Gercüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak ilçe merkezini ve köyleri beyaza bürüdü. Park halindeki otomobiller, kamyonetler ve minibüsler biriken kar kütleleri altında kalarak görünmez hale geldi; ilçede yaşam önemli ölçüde etkilendi.

Kartpostallık görüntüler oluşturan yağış, aynı zamanda ulaşımda ciddi aksamalara neden oldu. Sabah saatlerinde vatandaşlar araçlarını bulmakta zorlandı; bazı bölgelerde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aşıyor.

Ulaşım ve müdahale

Ana arterlerde belediye ekipleri koridor açma çalışmaları yürütse de ara sokaklarda ulaşım büyük ölçüde durdu. Mahalle aralarında yaşayanlar kendi imkanlarıyla tünel benzeri yollar açarak ilerlemeye çalışıyor; bu durum yerel hareketliliği sınırlıyor.

Vatandaşların gözlemleri

Süleyman Öner aracının tamamen karla kaplandığını belirterek şunları söyledi:

’’Uzun yıllardır böyle bir kar yağışı görmedim, burada gördüğünüz gibi araçlar karın içinde kaybolmuş. Bazı yerlerde 1 metre bazı yerler de 2 metreyi buluyor. Fırtına ve kar bir arada olduğu için her taraf aynı değil. İki gündür yaklaşık fırtına ile beraber kar durmadan yağıyor. Ben bile sabah uyandığım zaman bu benim aracımı acaba veya biri benim aracımın yanına park mı etmiş onu bile tahmin edemiyordum. Kar kütlesinden dolayı kar temizliği yapan iş makinelerinden korkuyorum arabamı kar olarak görüp karı temizliyeyim derken aracıma vurmasından korkuyorum. Çocuklar ise karın yağmasına çok sevindik’’

İlçede oluşan kar örtüsü, hem görüntüleri hem de günlük yaşamı etkileyen sonuçlarıyla öne çıkıyor; yetkililer ve vatandaşlar, öncelikli olarak ulaşım koridorlarının açılmasına odaklanmış durumda.

GERCÜŞ’TE KAR YAĞIŞI ARABALARIN BOYUNU GEÇTİ

GERCÜŞ’TE KAR YAĞIŞI ARABALARIN BOYUNU GEÇTİ

GERCÜŞ’TE KAR YAĞIŞI ARABALARIN BOYUNU GEÇTİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!