Gençlerin dayanıklılık hamlesi: Bursa afetlere hazırlanıyor

Türkiye Ulusal Ajansı destekli projeyle Bursa'daki gençler afetlere hazırlık, gönüllülük ve kurum iş birlikleriyle kentin dayanıklılığını güçlendirecek.

Yayın Tarihi: 27.08.2026 10:55
Güncelleme Tarihi: 27.08.2026 10:55

Gençlerin dayanıklılık hamlesi: Bursa afetlere hazırlanıyor

Gençler kent dayanıklılığı için inisiyatif alıyor

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Bursa Kent Konseyi iş birliğinde Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen Eurodesk Youth Solidarity for Resilience‑Dayanıklılık için Gençlik Dayanışması projesiyle Bursalı gençler afetlere ve çevresel risklere karşı hazırlık çalışmalarına başladı. Projenin açılış toplantısı Bursa Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa Bursa Kent Konseyi Başkanı Orhan Samast, Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi (AKOM) Başkanı Ömer Faruk Döğücü, Afet Koordinasyon Şube Müdürü Özay Özgür Gündüz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Emre Solak, Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Şube Müdürü Ercüment Yılmaz, İtfaiye İdari ve Destek Şube Müdürü Gülçin Bayazıt, Orman Bölge Müdürlüğü’nden Mevhibe Gündiç, proje koordinatörleri Yaren Yıldırım ve Yağız Mert Uğurlu, Eurodesk temas noktası temsilcileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Projenin hedefleri ve planlanan faaliyetler:

Projenin temel amacı, gençlerin afetlere hazırlık konusunda bilinçlenmesini sağlamak, gönüllülük ve dayanışma kültürünü güçlendirmek ve gençlerle kentteki kurumlar arasında sürdürülebilir iş birlikleri geliştirmek. Açılış toplantısında Eurodesk irtibat kişisi Merve Güner tarafından Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı hakkında bilgi verildi. Proje koordinatörleri çalışmaların hedeflerini, planlanan eğitimleri ve topluluk temelli faaliyetleri katılımcılarla paylaştı.

Program kapsamında gençlere yönelik eğitimler, afet tatbikatları, gönüllülük atölyeleri ve kurumlarla eşleştirilecek proje geliştirme süreçleri planlanıyor. Amaç, hem bireysel farkındalığı artırmak hem de kent genelinde aktif bir dayanışma ağı oluşturmak.

Kent Konseyi'nden yeni proje odaklı yaklaşım:

Orhan Samast açılışta projelerin kent yönetimi ve sivil toplum içinde daha görünür hâle getirilmesine vurgu yaptı. Samast, Kent Konseyi içinde projeleri merkeze alan yeni bir yapı kurma hedefinden söz ederek Projeler ve Kaynak Geliştirme Ofisi oluşturma niyetini paylaştı. Bu ofisin, kentten gelen iyi fikirleri doğru kaynaklarla buluşturmayı amaçlayacağı belirtildi.

Toplantı katılımcıları proje sürecinin gençlerin aktif katılımı ve sivil toplumun güçlendirilmesi açısından önemini vurguladı. Proje yetkilileri önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlerin takvimini ve gençlerin katılım mekanizmalarını duyurmayı planlıyor. Proje, Bursa’nın afetlere karşı dayanıklılığını artırmaya yönelik çok paydaşlı bir yaklaşımı teşvik ediyor.

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN VE BURSA KENT KONSEYİ İŞ BİRLİĞİNDE AVRUPA DAYANIŞMA...

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN VE BURSA KENT KONSEYİ İŞ BİRLİĞİNDE AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMI KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN "EURODESK YOUTH SOLİDARİTY FOR RESİLİENCE-DAYANIKLILIK İÇİN GENÇLİK DAYANIŞMASI" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE BURSALI GENÇLER HARETE GEÇTİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.