Gençler yaylada hem izcilik hem maneviyat eğitimi aldı
Erzincan’da düzenlenen izcilik kampında gençler, doğayla iç içe 2 gece 3 gün boyunca çeşitli eğitim ve etkinliklere katıldı.
Kampın düzenlenmesi
Kamp, Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şemseddin Uçar Camii Külliyesi ile Şemseddin Uçar Spor Kulübü tarafından, Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü katkılarıyla Refahiye ilçesindeki Dumanlı Yaylası'nda gerçekleştirildi.
Program ve uygulamalar
Kampın ilk gününde Sivas’tan gelen izci gruplarıyla kaynaşan gençler, kamp alanında temizlik ve düzenleme çalışmaları yaptı. Konaklama alanlarının belirlenmesinin ardından mutfak ve nöbet görevleri planlandı; ormanlık alandan çevreye zarar verilmeden toplanan kuru dallarla kamp ateşi yakıldı.
Kamp süresince açık alanda oluşturulan namazgâhta beş vakit namaz cemaatle kılınırken, gençlere temizlik, abdest, namaz, sofra adabı, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi konularında bilgiler verildi. Katılımcılar çadır kurma, ateş yakma, semaver hazırlama ve çay demleme gibi uygulamalı faaliyetlere katıldı; doğa yürüyüşleri ve parkur etkinlikleri de gerçekleştirildi.
Sorumluluk ve sosyal kazanımlar
Gece saatlerinde nöbet sistemiyle kamp alanının güvenliğini sağlayan gençler, sorumluluk alma ve ekip çalışması konusunda deneyim kazandı. Akşamları kamp ateşi etrafında ilahi ve marşların seslendirildiği etkinlikler düzenlendi; sabahları ise bayrak törenleriyle program sürdürüldü.
Yetkililer, kampın gençlerin sosyal gelişimine katkı sağladığını ve paylaşma, dayanışma ile sorumluluk bilincinin güçlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.
ERZİNCAN'DA GENÇLER DUMANLI YAYLASI'NDA İZCİLİK KAMPINDA BULUŞTU