Genç yeteneklere kapı aralanıyor: Atatürk Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi başvuruları sürüyor

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 31 Ağustos 2026'ya kadar özel yetenek başvurusu kabul ediyor; sınavlar 1-3 Eylül 2026 tarihlerinde yapılacak.

Yayın Tarihi: 27.08.2026 15:34
Güncelleme Tarihi: 27.08.2026 15:34

Genç yeteneklere kapı aralanıyor: Atatürk Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi başvuruları sürüyor

Atatürk Üniversitesi genç sanatçılara davet gönderdi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları için başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Başvurular 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yalnızca Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden çevrim içi yapılabiliyor. Adaylar, sanatın farklı disiplinlerinde eğitim almak için 1-3 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavlarda yeteneklerini sergileyecekler.

Hangi alanlar ve tercih imkânı:

Güzel Sanatlar Fakültesi, adaylara geniş bir eğitim yelpazesi sunuyor. Fakülte bünyesinde eğitim verilen alanlar arasında Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Sanatlar, Heykel, Resim, Sahne Tasarımı, Seramik, Tekstil ve Moda Tasarımı, Müzikoloji, Oyunculuk ve Yazarlık yer alıyor. Adaylar, sınav formatlarının farklı olduğu Plastik Sanatlar Grubu, Müzikoloji Bölümü, Oyunculuk Ana Sanat Dalı ve Yazarlık Ana Sanat Dalı arasından en fazla beş tercih yapabilecekler. Plastik Sanatlar Grubu içinde Geleneksel Türk Sanatları (Halı-Kilim ve Tezhip), Grafik Sanatlar, Heykel, Resim, Sahne Tasarımı, Seramik ile Tekstil ve Moda Tasarımı alanları bulunuyor.

Sınav takvimi ve başvuru koşulları:

Özel yetenek sınavlarının takvimi şu şekilde planlandı: Plastik Sanatlar Grubu için 1-2 Eylül 2026, Müzikoloji ve Sahne Sanatları alanları için ise 2-3 Eylül 2026 tarihlerinde sınavlar gerçekleştirilecek. Başvurular yalnızca OBS üzerinden yapılacak ve başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ile 2026-TYT'den en az 150 puan almak bulunuyor.

Fakülte, adayların başvuru ve sınav sürecine ilişkin tüm ayrıntılara üniversitenin ilgili başvuru sistemi ve özel yetenek sınav kılavuzu üzerinden ulaşmalarını önemle belirtiyor. Başvuru sürecinde kılavuzdaki yönergelerin dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Rektörten çağrı:

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, gençleri yeteneklerini geliştirmeye davet ederek, sanatın sadece bir ifade biçimi olmadığını; düşünme, üretme ve özgün bakış açısı oluşturma alanı olduğunu söyledi. Rektör Hacımüftüoğlu, adaylara şu çağrıyı yaptı: 'Çizginize, yazınıza, kurgunuza, sesinize, sözünüze, hayal gücünüze ya da başka becerilerinize güveniyorsanız bu fırsatı kaçırmayın. Yeteneklerinizi ve fırsatı ertelemeyin.'

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, sanatla gelecek kurmak isteyen gençleri 1-3 Eylül 2026 tarihlerinde yapılacak özel yetenek sınavlarına davet ediyor ve başvuruların 31 Ağustos tarihine kadar devam ettiğini hatırlatıyor.

2026-2027 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVLARI İÇİN BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS 2026 TARİHİNE...

2026-2027 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVLARI İÇİN BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS 2026 TARİHİNE KADAR DEVAM EDİYOR. SANATIN FARKLI DİSİPLİNLERİNDE EĞİTİM ALMAK İSTEYEN ADAYLAR, 1-3 EYLÜL 2026 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK SINAVLARDA YETENEKLERİNİ ORTAYA KOYACAK.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.