
Türkiye Finali Erzurum'da Gerçekleşti
Anadolu İmam Hatip liseleri ve ortaokulları arasında bu yıl düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nın Türkiye finali, Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Finale katılan 16 ilin bölge birincisi öğrencileri, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarıştı.
Jüri ve Katılımcılar
Yarışmanın jürisinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin ve Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca, Kıraat Kurulu üyeleri Sedat Aydınlı, Osman İyişenyürek ve Fatih Okumuş da jüri kadrosunda bulunuyordu.
Vali Çiftçi'nin Açıklamaları
Programda bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, hafızlık sürecinin zorluklarına ve bu alanda gösterilen çabalara değinerek, “Hafız olmak ömür boyu çalışmayı, çabalamayı, emaneti muhafaza etmeyi gerektiriyor” dedi. Ayrıca, bir harfin bile değişmeden günümüze kadar ulaşan Kur'an'ın mucizevi yapısına da vurgu yaptı.
Ödül Töreni ve Sonuçlar
Jüri değerlendirmeleri sonucunda, lise kategorisinde Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Berat Gürbüz birinci olurken, İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Selahattin Benli ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hamza Güllü ise üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise Trabzon Arsin Yeşilyalı İmam Hatip Ortaokulu'ndan Osman Halil birincilik, İstanbul Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu'ndan Aras Porsuk ikincilik ve Kocaeli Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ahmet Aşkın üçüncülük elde etti.
Programda Yer Alan İsimler
Programa ayrıca Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Daire Başkanı Teoman Kümbet, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, Erzurum Polis Okulu Müdürü Mehmet Özdemir ile çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrenci katıldı.
Anadolu İmam Hatip liseleri ve ortaokulları arasında düzenlenen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması"nın Türkiye finali, Erzurum'da yapıldı.
Anadolu İmam Hatip liseleri ve ortaokulları arasında düzenlenen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması"nın Türkiye finali, Erzurum'da yapıldı.