Genç kürekçiler Edirne'den iki gümüş madalyayla döndü

Başiskele Su Sporları Eğitim Merkezi'nden yetişen genç kürekçiler, 5-7 Haziran'daki Edirne Meriç Yarışları'nda iki gümüş madalya kazanarak Türkiye Kupası öncesi moral topladı.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 13:45
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 13:45

Genç kürekçiler Edirne'den iki gümüş madalyayla döndü

Genç kürekçiler Edirne'den iki gümüş madalyayla döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla güçlenen Başiskele Su Sporları Eğitim Merkezi'nden yetişen genç kürekçiler, 5-7 Haziran tarihlerinde düzenlenen Edirne Meriç Kürek Yarışlarında ilk il dışı yarış deneyimlerinden iki gümüş madalyayla döndü. Elde edilen sonuçlar, merkezin hızlı gelişimini ve sporcuların kısa sürede kaydettiği ilerlemeyi ortaya koydu.

Madalya sonuçları

Yarışlarda erkekler 2x kategorisinde Mehmet Deniz Şahin ve Ahmet Eren Yavuz ikilisi, kadınlar 2x kategorisinde ise Amine Hatun Yazıcı ve Elif Temiz ikilisi birer gümüş madalya kazandı. Katılım ve derece, merkezin ilk dış yarışından alınan önemli bir başarı olarak değerlendirildi.

Merkezin altyapısı ve antrenman süreci

Başiskele Su Sporları Eğitim Merkezi, 2 bin 109 metrekarelik alanda kürek, kano ve yelken gibi su sporlarında genç yetenekler yetiştiriyor. Merkezin henüz bir yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen sporcuların kısa süreli düzenli çalışmaları somut sonuçlara dönüştü.

Kürek Antrenörü Ebru Doğan sporcuların yaklaşık altı aydır düzenli antrenman yaptığını vurgulayarak, "Beklediğimizden daha iyi sonuçlar aldık. Kürek sporu teknik olarak zor ama çok keyifli. Sporcularımızın gelişimini görmek büyük mutluluk" dedi.

Sporcuların sözleri

Ahmet Eren Yavuz küreğe arkadaş tavsiyesiyle başladığını belirterek, "Zamanla bu sporu ne kadar sevdiğimi fark ettim. Şimdi hedeflerim daha büyük. Profesyonel olarak devam etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Mehmet Deniz Şahin ise, "Hocalarımız bizi en başından beri destekliyor. Ortam çok samimi. Hedefim olimpiyatlara kadar bu spora devam etmek" dedi.

Elif Temiz ilk yarışlardaki derecelerinin motivasyonlarını artırdığını söyleyerek, "Kürek sporu kısa sürede vazgeçilmezim oldu" şeklinde konuştu. Beren Gökçe Acer ise kürek sporunun disiplin kazandırdığına ve derslerine olan ilgisini artırdığına dikkat çekti: "Böyle imkanların sunulması çok değerli. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz."

Gelecek hedefler

Başiskele Su Sporları Eğitim Merkezi sporcuları şimdi gözlerini Türkiye Kupası başta olmak üzere gelecek organizasyonlara çevirdi. Kocaeli'yi temsil edecek genç kürekçilerin, belediyenin spora yönelik yatırımları sayesinde daha büyük hedeflere adım adım ilerlemesi hedefleniyor.

KOCAELİ'DE SU SPORLARINA KAZANDIRILAN GENÇ KÜREKÇİLER, EDİRNE'DE KATILDIKLARI İLK İL DIŞI YARIŞTA...

KOCAELİ'DE SU SPORLARINA KAZANDIRILAN GENÇ KÜREKÇİLER, EDİRNE'DE KATILDIKLARI İLK İL DIŞI YARIŞTA İKİ GÜMÜŞ MADALYA KAZANARAK ÖNEMLİ BAŞARI ELDE ETTİ. BAŞİSKELE SU SPORLARI EĞİTİM MERKEZİ'NDE YETİŞEN SPORCULAR, ŞİMDİ GÖZÜNÜ TÜRKİYE KUPASI'NA ÇEVİRDİ.

KOCAELİ'DE SU SPORLARINA KAZANDIRILAN GENÇ KÜREKÇİLER, EDİRNE'DE KATILDIKLARI İLK İL DIŞI YARIŞTA...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!