Genç eller huzurevinde bakım ve özen gösterdi

Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bilecik huzurevi sakinlerine kişisel bakım ve güzellik hizmeti sundu.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 09:36
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 09:36

Genç eller huzurevinde bakım ve özen gösterdi

etkinlik hakkında:

Bilecik’te düzenlenen etkinlikte Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çatısı altındaki Bilecik Huzurevini ziyaret etti. Organizasyon, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın İyilik Var Platformu üzerinden oluşturulan “Her Yaşta Bakımlı, Her Yaşta Güzel” iyilik talebi kapsamında gerçekleştirildi.

uygulamalar ve amaç:

Etkinlik boyunca öğrenciler huzurevi sakinlerine kişisel bakım ve güzellik hizmetleri sundu; kuaförlük ve bakım uygulamalarıyla yaşlıların fiziksel konforu ve öz bakım algısının güçlendirilmesi hedeflendi. Yapılan uygulamalar, sakinlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine katkı sağlama amacı taşıdı ve gençlerin mesleki becerilerini sahada kullanmalarına imkan verdi.

kurumdan değerlendirme:

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan, etkinliğin önemine vurgu yaparak, "Büyüklerimizin kendilerini değerli ve iyi hissetmeleri bizim için çok önemli. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, huzurevi sakinlerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz" dedi. İlhan'ın sözleri, kurumun hem sosyal destek hem de toplumsal duyarlılık açısından benzer etkinlikleri teşvik etme niyetini yansıtıyor.

Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerin iş birliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin topluma dokunan bir örneğini oluşturdu; huzurevi sakinlerine yönelik bu tür çalışmaların sürekliliği, hem hizmet alanların hem de gençlerin kazançları açısından önem taşıyor.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE GÜZELLİK VE KİŞİSEL BAKIM DESTEĞİ

HUZUREVİ SAKİNLERİNE GÜZELLİK VE KİŞİSEL BAKIM DESTEĞİ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.