Gaziantep'te tanker ormanlık alana sürüklendi
Gaziantep-Nurdağı E-90 kara yolunun asfalt çalışmaları nedeniyle tek şeride düşürüldüğü bölgede bir tanker yol dışına savrularak ormanlık alana sürüklendi. Kazada sürücü yara almadan kurtulurken araçta büyük çaplı hasar oluştu.
Kaza nasıl gerçekleşti:
İddiaya göre yolda ilerleyen gelin konvoyu aniden durdu. Bu durumu fark eden V.T. (26) yönetimindeki 73 ABC 244 plakalı tanker, konvoya çarpmamak için manevra yaptı ve bu sırada kontrolden çıkarak yol dışına sürüklendi.
Yol koşulları ve riskler:
Kaza noktasında yürütülen asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşımın tek şeride düşürülmüş olması, manevra alanını daralttı. Bu tür daralan kesimlerde özellikle ağır tonajlı araçların ani yön değişikliklerinde denge kaybı riski artıyor; kazada sürücü yara almadan kurtuldu ancak tanker kullanılamaz hale geldi.
Soruşturma başlatıldı:
Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yetkililer, kaza yerinde yapılan ilk tespitler ve görgü tanığı ifadelerini değerlendirerek kazanın nedenini aydınlatmaya çalışıyor.
GELİN KONVOYUNA ÇARPMAMAK İÇİN MANEVRA YAPAN TANKER YOLDAN ÇIKTI