Gediz Sağlık Hizmetleri MYO’dan 220 öğrenci mezun oldu

KSBÜ Gediz Sağlık Hizmetleri MYO’dan 220 öğrenci mezun oldu; Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin mezunlara iletişim, sürekli eğitim ve toplumsal sorumluluk vurgusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 10:47
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 10:52

Gediz Sağlık Hizmetleri MYO’dan 220 öğrenci mezun oldu

Gediz Sağlık Hizmetleri MYO’dan 220 öğrenci mezun oldu

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde 220 öğrenci diplomalarını alarak sağlık ordusuna katılmanın sevincini yaşadı. Törenin en dikkat çekici bölümü KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin tarafından yapılan konuşmaydı; konuşma, mezunlara yönelik rehberlik ve mesleki tavsiyeler içeriyordu.

Üniversitenin tematik yapısı ve eğitim hacmi

Rektör Tekin, konuşmasında üniversitenin kurumsal yapısına ve Gediz’deki eğitim kapasitesine ilişkin güncel veriler paylaştı. Tekin, KSBÜ’nün Türkiye’de sadece sağlık profesyonelleri yetiştiren üç Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden biri olduğunu belirtti; bu üniversitelerin İstanbul, Afyonkarahisar ve Kütahya’da yer aldığını vurguladı. Gediz Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde 6 programda toplam 595 öğrenci eğitim görmekte olup, bugün mezun olan 220 öğrenci ise kamuda ve özel sektörde istihdam edilmek üzere uğurlandı.

İletişim ve empatiye yönelik uyarılar

Tekin, sağlık mesleğinin insan odaklı doğasına dikkat çekerek empati ve iletişimin mesleki başarının temel unsurları olduğuna işaret etti. Konuşmasında iletişim eksikliğini açıkça ele aldı ve mezunlara şu uyarılarda bulundu: "En önemli eksiklerimizden bir tanesi, maalesef genel olarak sağlıkçıların ortak problemi; konuşmuyoruz. Karşımızdaki insan hastaneye ilk defa girmiş, o hastalıkla ilk kez karşılaşmış olabilir. O nedenle hastalarımızla konuşmamız, onlara durumlarını, tedavilerini, ne kazanıp ne kaybedeceklerini çok iyi anlatıp bilgilendirmemiz lazım. Aksi takdirde başarınız sınırlı kalır. Çok konuşan, çok anlatan ve karşısındakini çok iyi dinleyen sağlık çalışanı her zaman en iyi yerlere gelir. Ayrıca 'mezun oldum, işim bitti' dememelisiniz. Binlerce mezunun arasından sıyrılmak ve tercih edilmek için güncel gelişmeleri, eğitimleri mutlaka takip etmeli, kendinizi sürekli güncellemelisiniz."

Toplumsal sorumluluk ve teşekkür

Konuşmasının sonunda mezunların toplumsal sorumluluklarına değinen Rektör Tekin, gençlerin iki büyük kesime borçlu olduğunu belirtti. İlk olarak fedakar ailelere teşekkür eden Tekin, aile soyismini gururla taşımaları gerektiğini söyledi. İkinci olarak da devlete karşı sorumluluğa vurgu yaptı ve sözlerini şu şekilde tamamladı: "Devletimizin ayakları üzerinde dik durabilmesi için sizler gibi kıymetli gençlere ihtiyacı var. Devletimiz sizden ekstra bir şey istemiyor; sadece işinizi iyi yapmanızı istiyor. O nedenle öncelikli olarak iyi insan olacağız, daha sonra da mesleğimizi en iyi şekilde icra ederek devlete olan borcumuzu ödeyeceğiz." Tekin, tercihlerini Kütahya ve Gediz’den yana kullanan velilere teşekkür ederek mezunlara başarı dileklerini iletti.

Tören anları

Konuşmanın ardından KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Eda Nur Adıyaman'ı tebrik ederek plaket takdiminde bulundu.

KSBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET TEKİN

KSBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET TEKİN

OKUL BİRİNCİSİ EDA NUR ADIYAMAN'IN ÖDÜLÜ KSBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET TEKİN TARAFINDAN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.