Gediz'de Hamtepe mevkiinde samanlık yangını: 76 yaşındaki kişi hayatını kaybetti
Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Tepepınar köyünde Hamtepe mevkiinde bulunan bir samanlık ve hayvan damında çıkan yangın, bir kişiyi yaşamdan etti ve beş hayvanın telef olmasına yol açtı.
yangının seyri:
Edinilen bilgilere göre, samanlık ve hayvan damı S.D.'ye ait tesiste henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın tesisin büyük bölümünü sardı. Olay sırasında bölgede bulunan 76 yaşındaki H.D., hızla yayılan alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti.
Alevlerin etkisi altında kalan tesiste bulunan 5 hayvan da telef oldu. Yangının çıkış nedeni henüz tespit edilmedi; olay yerinde yapılan ilk tespitler doğrultusunda kapsamlı bir inceleme başlatıldı.
müdahale ve soruşturma:
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki detaylı incelemelerinin ardından, H.D.'nin cansız bedeni otopsi için Gediz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Soruşturma ve yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik geniş çaplı inceleme devam ediyor; yetkililer olay hakkında detaylı rapor hazırlayacak.
KÜTAHYA'NIN GEDİZ İLÇESİNDE ÇIKAN YANGINDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN, 5 HAYVANDA TELEF OLDU.