Gecikme ve küfür tartışması: Kuşadası konserinde gerilim

Kuşadası AVM amfiteatrındaki Bülent Ersoy konseri jeneratör arızası ve organizasyon sorunları nedeniyle 1,5 saat gecikince seyircilerle gerilim yaşandı.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 09:13
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 10:21

Gecikme ve küfür tartışması: Kuşadası konserinde gerilim

kuşadası avm amfiteatrında gecikme ve tartışmalar

Kuşadası AVM amfiteatrında akşam saatlerinde düzenlenen Bülent Ersoy konseri, planlanan 21.00 başlangıcından yaklaşık 1,5 saat sonra sahne alınmasıyla başladı. Organizasyon ve teknik aksaklıklar, başta dışarıda bekleyen seyirciler olmak üzere birçok kişide tepkiye yol açtı.

giriş süreci ve bekleyiş:

Konser öncesinde alana girişlerin gecikmesi, aralarında yaşlılar da bulunan yüzlerce kişinin uzun süre açık alanda ayakta beklemesine neden oldu. Planlanan başlangıç saati olan 21.00 geçmesine rağmen seyirci girişleri tamamlanamadı; edinilen bilgiye göre gecikmenin nedeni jeneratörde meydana gelen arıza olarak kaydedildi. Ancak bekleyiş sırasında izleyicilere yeterli bilgilendirme yapılmaması ve giriş noktalarındaki yoğunluğun kontrol edilememesi, sıra düzeninin bozulmasına ve bazı kişilerin öne geçme girişimleri nedeniyle tartışmalara yol açtı.

Yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli alan için yapılan hazırlıkların yetersiz kalması, seyircilerin organizasyon yetkililerine yönelik tepkilerini artırdı. İçeri girişler sonunda başladıktan sonra bile sahneye çıkış süreci uzun sürdü; içerideki bekleyiş yaklaşık yarım saat daha devam etti.

sahnedeki gerilim ve görüntüler:

İçeride bekleyiş sürerken orkestranın sahneye çıkarak çalması ve ardından yüksek sesli müzik açılması bazı seyirciler tarafından tepkilerin bastırılmaya çalışılması şeklinde yorumlandı. Bu ortamda Bülent Ersoy çalınan parçanın ortasında sahneye çıktı. Ancak gecenin en çok konuşulan anı, sanatçı ile gecikmeye tepki gösteren bir seyirci arasında yaşanan sözlü çatışma oldu.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Ersoy’un önce saygıdan söz ettiği, konser için beraberinde 5 doktor getirdiğini ve doktorların arkada beklediğini belirttiği görülüyor. Kayıtlarda, Ersoy’un öfkeli ve gergin bir hali olduğu; konuşmakta zorlandığı anların da bulunduğu ve kendisine tepki gösteren bir seyirciye karşı ağza alınmayacak ifadeler kullandığı izleniyor. Bu sözler, salondaki tepkilerin daha da yükselmesine neden oldu.

Yaşananlar, teknik arızanın yanı sıra izleyici yönetimi ve iletişim eksikliğinin konser deneyimini olumsuz etkilediğini gösterdi. Organizasyon kaynaklarından veya sanatçının ekibinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BÜLENT ERSOY’UN KENDİSİNE TEPKİ GÖSTEREN BİR SEYİRCİYE SÖYLEDİĞİ KÜFÜRLÜ SÖZLER İSE CEP TELEFONU...

BÜLENT ERSOY’UN KENDİSİNE TEPKİ GÖSTEREN BİR SEYİRCİYE SÖYLEDİĞİ KÜFÜRLÜ SÖZLER İSE CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.