Gece yolculuğu trajediyle bitti: Menderes'te panelvan yayalara çarptı

İzmir'in Menderes ilçesinde otobüsten inen dört kişiye panelvan çarptı; çift olay yerinde hayatını kaybetti, iki yakını ağır yaralı olarak hastaneye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 17.10.2026 13:11
Güncelleme Tarihi: 17.10.2026 13:15

Gece yolculuğu trajediyle bitti: Menderes'te panelvan yayalara çarptı

Kaza detayları:

İzmir’in Menderes ilçesinde, dün gece saatlerinde meydana gelen kazada bir panelvanın otobüsten inip yolun karşısına geçmeye çalışan dört kişiye çarpması sonucu aynı aileden iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Kaza, Çakaltepe Mahallesi girişinde yaşandı. Panelvanı kullanan M.A. (56) olduğu belirtilirken, aracın plakası henüz açıklanmadı. Olayın ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Can kaybı ve yaralıların durumu:

Kazada yayalardan Mehmet Hüseyin Altun (60) ile eşi Zeynep Altun (58) olay yerinde hayatını kaybetti. Çiftin oğulları Mehmet Ali Altun (30) ile 7 yaşındaki torunları Emir Altun yaralanarak ilk müdahale için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalelerin ardından yaralılar, ileri tetkik ve tedavi amacıyla sırasıyla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Sürücü müdahalesi ve güvenlik önlemleri:

Kaza sonrası panelvan sürücüsü M.A., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme ve işlemler bölgedeki jandarma ekipleri tarafından yürütüldü.

Yaşanan olay, yol kenarında araçtan indikten sonra karşıya geçme esnasındaki risklere dikkat çekerken, yetkililer kazanın kesin nedenine ilişkin açıklama yapmadı.

İZMİR'İN MENDERES İLÇESİNDE, OTOBÜSTEN İNİP YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN 4 KİŞİYE PANELVAN...

İZMİR'İN MENDERES İLÇESİNDE, OTOBÜSTEN İNİP YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN 4 KİŞİYE PANELVAN ÇARPTI. AYNI AİLEDEN 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 2 KİŞİ DE YARALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.