kocaeli valiliği'nden yazılı açıklama
Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesinde Denizli Mahallesi'nde orman dışı alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yangına müdahalenin sürdüğü ve hasarı sınırlamak için çalışmaların öncelikli olarak devam ettiği belirtildi.
müdahale ekipleri ve yöntemler:
Valiliğin bildirimine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, orman işletme yangın söndürme ekipleri ve helikopterler ile söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürdürülmektedir. Ekipler, alevlerin ormanlık alanda daha geniş alanlara yayılmasını önlemeye yönelik koordineli bir çalışma yürütüyor.
bölge halkına uyarılar:
Açıklamada, yangın bölgesindeki vatandaşların ilgili mevkilere yaklaşmaması, yetkililerin yönlendirmelerine uyması ve genel olarak tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Yetkililer, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve halkın güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı.
Valilikten yapılan bu bilgilendirme, yangının kontrol altına alınması için yürütülen çalışmalara dair kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıyor. Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yayılmasının engellenmesi için sahadaki faaliyetler sürüyor.
KOCAELİ VALİLİĞİ, GEBZE İLÇESİNDE ORMAN DIŞI ALANDA BAŞLAYARAK ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALENİN SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTEREK, BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARI TEDBİRLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARDI.