Gebze belediyesi 2027 mali yılı bütçesini onayladı
Gebze Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda 2027 mali yılı bütçe tasarısını görüşerek oy çokluğuyla kabul etti. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değerlendirildikten sonra meclise sunuldu.
Bütçe değişikliğinin ayrıntıları:
Mecliste sunulan raporda, 2026 yılı için daha önce 6,5 milyar lira olarak belirlenen bütçenin 2027 yılında 9,3 milyar liraya yükseltilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Bu düzenleme ile bütçede 2,8 milyar liralık artış planlanmış olup, artış oranı yaklaşık %43 olarak hesaplandı. Toplantı Meclis Başkan Vekili Selamet Güner yönetiminde, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanındaki meclis salonunda gerçekleştirildi.
Mecliste kabul edilen diğer gündem maddeleri:
Aynı oturumda, 2025-2029 Stratejik Plan Revizyon Taslağı, 2027 Mali Yılı İdare Performans Programı Taslağı ve 2027 yılı ücret tarifelerine ilişkin komisyon raporları da görüşüldü. Söz konusu maddeler de görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantı sonunda, bir sonraki meclis oturumunun 3 Kasım 2026 Salı günü saat 15.00te yapılacağı duyuruldu.
GEBZE BELEDİYESİNİN 2027 YILI BÜTÇESİ, 6,5 MİLYAR LİRADAN 9,3 MİLYAR LİRAYA YÜKSELTİLEREK MECLİSTE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ.